Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
 • Contact
 • Informatie voor
 • Over DVN
 • Inloggen
help mee

Regio Delta

De regio Delta omvat de eilanden Goeree-OverflakkeeSchouwen-DuivelandWalcherende Bevelanden en Zeeuws Vlaanderen. Bezoek een informatieve bijeenkomst over diabetes. Of kom naar een beweegactiviteit, zoals de wandelingen in de mooie natuur van Schouwen-Duiveland. Wil je liever helpen organiseren? Dat kan natuurlijk ook!

Onze activiteiten

Regio Delta organiseert verschillende activiteiten. Een aantal activiteiten komt regelmatig terug:

 • Themabijeenkomsten waarbij zorgverleners en andere specialisten je informeren over actuele onderwerpen rondom diabetes.
 • Diabetescafés: op een laagdrempelige manier leren hoe je goed voor je diabetes zorgt. En in gesprek met anderen over je ervaringen. Locaties: Goes en Middelburg.
 • Beweegactiviteiten onder de naam Delta Challenge. Zoals natuurwandelingen in samenwerking met het IVN. Ook ondersteunen we samen met Fysiotherapie Fysant in Zierikzee de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation.

Heb jij zelf een idee voor een themabijeenkomst? Stuur ons een mailtje.

Goede diabeteszorg

Wij zetten ons in voor goede diabeteszorg in de regio. We werken samen met regionale zorgverleners, zoals de huisartsenzorggroepen en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis.

Meld je aan als vrijwilliger

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij activiteiten organiseren voor mensen met diabetes. Wil je graag anderen helpen de weg in het voluit leven met diabetes te vinden? Vind je het leuk om samen met anderen één of meerdere activiteiten te organiseren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat kun je doen?

Word vrijwilliger

Of bel 033 - 463 05 66 voor meer informatie

Help jij ons?

Help jij ons?

Word lid, doneer of zet je in voor een beter leven met diabetes.

Doe mee

Wat is er te doen in de regio

Event date: 7-11-2020 10:00 - 14:00 Export event
Biowalk /natuurwandeling Grevelingendam
Mariandel Mooijman
/ Categories: Agenda

Biowalk /natuurwandeling Grevelingendam

Wandel je mee met deze wandeling van ca. 3 km? De Biowalk organiseren we met het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). We gaan samen met een natuurgids op pad die het gebied op z’n duimpje kent.  

Om te kijken welk effect bewegen kan hebben op je bloedglucosewaarden meten we aan het begin en eind van de wandeling de bloedglucosewaarden. Heb je zelf een bloedglucosemeter? Neem die dan mee. Heb je geen meter? Geen probleem. Wij zorgen voor lancetten, stripjes en een meter.

Praktische informatie

Iedereen die van wandelen houdt, is welkom. We ontvangen je onder het genot van koffie/thee (aangeboden door DVN). De wandeling is van 10.30 tot ca. 12.30 uur en niet geschikt voor mensen met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Startlocatie: Restaurant Puurr by Rich.

Na afloop (ca. 12.15 uur) lunchen we samen. Na afloop van de lunch is er een presentatie (onderwerp is nog niet bekend).

Tips:

 • neem voor tijdens de wandeling zelf iets te eten en/of te drinken mee als tussendoortje. Er is tijdens de wandeling altijd een pauzemoment.
 • doe voor de wandeling comfortabele kleding en prettig zittende schoenen aan.

Deelname aan de wandeling is op eigen risico. Weer of geen weer de wandeling gaat altijd door!

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail bij Rens IJzelenburg. Hier kan je ook terecht voor meer informatie. Dit kan ook via telefoonnummer 06 - 8182 3902.

Previous Article Diabetescafé: Neuropathie en voetzorg
Next Article Biowalk /natuurwandeling door Bos van Langeraad
Print
164
Locatie:Strandweg 4, Bruinisse
Tijdstip:10.30 - 14.00 uur
Regio:Delta
Regio linkdelta
Sprekers:i.s.m. IVN Schouwen-Duiveland
Plaats:Bruinisse
ProvincieZeeland
Thema
 • Bewegen
Voor wie
 • Diabetes type 1
 • Diabetes type 2
Maand
 • November
Kosten:Wandeling gratis voor leden, niet-leden: € 3,00 p.p.; Lunch: € 5,00 p.p. voor leden; € 10,00 niet-leden

Theme picker

Met anderen praten over diabeteswant diabetes heb je niet alleen