• Voeding

Leer etiketten lezen

Vind jij het ook zo lastig om etiketten te lezen? Waar moet je eigenlijk op letten? Hoe maak je een gezonde keuze uit het grote aanbod aan producten? En wat betekenen al die cijfertjes eigenlijk...

Locatie:
De Redepassage 18, Dronten
Tijdstip:
19.00 - 21.00 uur
Sprekers:
Pietsje Planting, dietist
Kosten:
Gratis
 

Als je wilt weten hoeveel suiker je binnenkrijgt, moet je etiketten kunnen lezen. Dat is best lastig, want vaak zit suiker verstopt onder andere namen. Waar moet je precies op letten om suiker in een product te kunnen herkennen?
Teksten op verpakkingen zijn soms misleidend: 'suikerarm' betekent dat er per 100 gram nog steeds 5 gram suiker in een product kan zitten. 'Suikervrij' garandeert alleen dat het niet meer dan 0,5 gram is per 100 gram.
Vermeldt het etiket 'van nature aanwezige suikers' of 'zonder toegevoegde suikers'? Dan kunnen er nog wel suikers in zitten, bijvoorbeeld in vruchtensap, en dat zijn ook gewoon suikers.
Pietsje Planting, diëtist van Eet Oké in Dronten, zal één ander verduidelijken door ons te vertellen hoe je voedingswaarden op verpakkingen van etenswaren kunt ontcijferen. En waar je op moet letten.

Natuurlijk is er tijd om vragen te stellen zodat je goed geïnformeerd en tevreden naar huis gaat. Dit alles onder genot van een kopje koffie of thee.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats in Lunchroom de Pionier.

Aanmelden

Aanmelden (verplicht) kan per e-mail  bij Inge Verlaan, Monique Baartman en Trijntje Hartman. Hier kun je ook terecht voor meer informatie.