• Behandelingen

Informatiebijeenkomst: mondzorg

Mondproblemen komen vaker voor als je diabetes hebt. Vooral parodontitis. Je merkt hier meestal niets van, maar het kan je diabetes ontregelen. Een goede mondverzorging en geregelde controles zijn daarom belangrijk.

Locatie:
Wilhelmina Ziekenhuis, Europaweg-Zuid 1, Assen
Tijdstip:
20.00 - 22.00 uur
Regio:
Sprekers:
Jeroen Zweers, parodontoloog
Kosten:
gratis
 

Door hoge bloedglucosewaarden werkt je afweersysteem minder goed. Gevolg is dat je met diabetes sneller ontstekingen krijgt. Ook in de mond. Ontstoken tandvlees heet gingivitis. Is ook het kaakbot ontstoken, dan heet dat parodontitis. Deze aandoening komt bij 20 tot 30% van de mensen met diabetes voor. Het wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond.

Jeroen Zweers, parodontoloog bij PARO praktijk Groningen, vertelt er meer over. Ga naar huis met tips en informatie waar je wat aan hebt!

Een informatieve bijeenkomst over mondzorg voor en door mensen die iets met diabetes te maken hebben. Dé ontmoetingsplek om ideeën, informatie en ervaringen uit te wisselen

Praktische informatie

De zaal is open vanaf 19.30 uur. Koffie en thee zijn gratis.

Aanmelden

Aanmelden (verplicht) kan per e-mail bij Gerda van der Velds. Hier kan je ook terecht voor meer informatie. Dit kan ook via tel nr: 06 - 13 40 67 19.