• Complicaties

Themabijeenkomst: diabetes en hart- en vaatziekten

Wil je meer weten over de relatie tussen diabetes en problemen met hart- en vaten? En hoe je goed zorgt voor je hart en bloedvaten als je diabetes hebt?
 

Locatie:
Bleulandweg 10, Gouda
Tijdstip:
19.30 - 21.30 uur
Sprekers:
Dr. R.P. (Roel) Hoogma en dr. A.H.M. (Annemieke) Jansen
Kosten:
Gratis
 

Als je diabetes hebt, heb je meer kans op hart- en vaatziekten. Met name als je diabetes type 2 hebt, maar ook als je diabetes type 1 hebt. Aderverkalking, een te hoog cholesterol, hoge bloeddruk en hoge bloedglucosewaarden zijn de oorzaken. Je hele lichaam heeft zuurstofrijk bloed nodig. Je hart pompt het bloed rond en de bloedvaten vervoeren het bloed. Hoe beter de kwaliteit van je hart en bloedvaten, hoe beter je lichaam werkt. Ook het omgekeerde komt voor: mensen met hart- en vaatproblemen kunnen diabetes krijgen.

Dr. R.P. (Roel) Hoogma en door dr. A.H.M. (Annemieke) Jansen vertellen meer over de relatie tussen deze twee chronische aandoeningen. De behandeling van diabetes en hart- en vaatziekten komen aan bod. Daarnaast is er ook aandacht voor voeding en bewegen in relatie tot het voorkomen van hart- en vaatziekten en complicaties bij diabetes.
 
Tijdens deze bijeenkomst is er volop gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Ga naar huis met tips en informatie waar je wat aan hebt!

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats in het Groene Hart Ziekenhuis. De zaal is open vanaf 19.00 uur uur.

Aanmelden

Aanmelden (verplicht) kan per e-mail bij Atie van den Brink. Hier kan je ook terecht voor meer informatie. Dit kan ook telefonisch via 06 48 88 68 58 / 0182 - 534 122.