Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
ma 27 jul 10:00

Ponykamp: Paardenkracht

Wie springt er hoger: jij of een paard? En wie rent er harder? Weet je dat paarden ook kunnen voetballen en zwemmen? Je gaat het beleven tijdens dit supergezellige ponykamp.

Locatie:
Ringlaan 6, De Glind
Tijdstip:
10.00 uur
Regio:
Midden-Nederland
Organisatie:
Ycamps
Kosten:
€ 255,-
Ponykamp: Paardenkracht

Wil je komende zomer ontdekken wat een paard nog meer leuk vindt om te doen? Schrijf je dan snel in! Heb je nog nooit paardgereden? Geen probleem, dat kun je deze week leren! En heb je juist veel ervaring, ook dan is er meer dan genoeg te beleven. Ben je na een dag op de manege nog niet moe? Dan is er ’s avonds nog genoeg tijd om je eigen paardenkracht te testen!

Het kamp is van 27 juli tot en met 30 juli. Dit ponykamp is vanwege de coronamaatregelen omgebouwd tot een dagkamp met deskundige begeleiding. Dit betekent dat ouders of verzorgers de deelnemers dagelijks tussen 9:30 en 10:00 bij de manege Zwanenburg in De Glind brengen en ‘s middags om 16:00 weer kunnen ophalen. Er geldt een minimum aantal deelnemers voor het kamp en mocht een kind gedurende de dag ziek worden, dan zal hij/zij moeten worden opgehaald. In de deelnemersbrief die voorafgaand aan het kamp gestuurd wordt, staat meer informatie.

Praktische informatie

Wie mag ermee

Tieners met diabetes die tussen de 13 tot 16 jaar oud zijn. Alle SugarKidskampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes die lid zijn van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Begeleiding tijdens het kamp

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit YCamps. De paardrijlessen en -activiteiten worden begeleid door rij-instructeurs van de manege.

Kosten

Als lid van Diabetesvereniging Nederland betaal je € 225,-. Niet-leden betalen € 255,- per kind. Je mag je eigen paard of pony meenemen, dat kost € 60,- extra.

Tips

  • Bestel je jouw diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Gebruik dan je spaarpunten voor korting op de kampprijs.
  • Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt.

Meer informatie en aanmelden

De SugarKidskampen organiseren we al jaren naar volle tevredenheid samen met YCamps. Meer weten over dit kamp en direct aanmelden? Kijk dan op de website.

Terug naar het overzicht