• Behandelingen
  • Complicaties

Informatieavond: hyperbare zuurstoftherapie

Wondzorg met behulp van Hyperbare Zuurstoftherapie: wat is het en wat doet het voor diabetische voetwonden?

Locatie:
Scheldestraat 2, Zierikzee
Tijdstip:
19.30 - 21.30 uur
Regio:
Kosten:
Gratis
 

Tijdens deze bijeenkomst krijg je uitleg over de resultaten van de zuurstoftherapie bij chronische diabetische voetwonden. Daarnaast vertelt een verpleegkundig specialist over het belang van optimale wondzorg in de thuissituatie en deelt een ervaringsdeskundige zijn ervaringen met deze behandelvorm.

Een informatieve bijeenkomst waarin je meer te weten komt over het effect van hyperbare zuurstoftherapie op het genezen van complexe wonden, bijvoorbeeld diabetische voetwonden. MCHZ is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten in een hyperbare kamer. Met een zuurstofmasker wordt zuivere zuurstof ingeademd, waardoor het bloed extra zuurstof krijgt en daardoor ontstoken weefsel geneest. De therapie is wetenschappelijk bewezen en wordt vergoed vanuit het basispakket. Het centrum bevindt zich in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes.

Er is ook een patiënt aanwezig om ervaringen over de behandeling met de hyperbare zuurstoftherapie in de decompressietank te delen. Natuurlijk is er na de presentatie volop gelegenheid om vragen te stellen aan de zorgverleners en ervaringsdeskundige. Lees vast  meer over hyperbare zuurstoftherapie.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats in Medisch Centrum Borrendamme. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Koffie en thee zijn gratis.

Aanmelden

Aanmelden graag per e-mail bij Harrie Kafoe. Hij is telefonisch bereikbaar op 06 47 45 04 65. Heb je vragen, stel ze gerust.