• Behandelingen

Diabetescafé: zorg goed voor jezelf

Voluit leven met diabetes? Dat kan! Maar hoe zorg jij goed voor jezelf en houd je je diabetes onder controle?

Locatie:
Wilhelminastraat 1A, Bergschenhoek
Tijdstip:
14.00 - 16.00 uur
Regio:
Sprekers:
Bea van der Knaap, ervaringsdeskundige
Kosten:
Gratis
 

Heb je diabetes, dan moet je daar veel voor regelen. Een deel daarvan heb je zelf in de hand. Denk aan bloedglucose controleren, bewegen en gezond eten. Je hebt ook te maken met verschillende behandelaars die je met raad en daad bijstaan: huisarts, diabetesverpleegkundige, praktijkondersteuner, diëtiste, oogarts, podotherapeut, …… Hoe pas je de adviezen van elk van deze behandelaars toe in je leven? Hoe zorg je ervoor dat je als gelijkwaardige gesprekspartner aan tafel zit en dat je als persoon wordt behandeld en niet als nummer? Deze bijeenkomst geeft antwoord op deze en meer vragen en laat zien hoe je met een individueel zorgplan grip krijgt op deze situatie.
 
Het doel van de bijeenkomst is je handvatten te geven waarmee je direct in het dagelijks leven aan de slag kunt. Het is een praktische bijeenkomst boordevol tips, uitleg maar vooral ook ruimte om ervaringen uit te wisselen. We bespreken de Diabetes Zorgstandaard en de DVN Zorgwijzer waardoor de themabijeenkomst handvatten geeft om grip te krijgen op je behandeling.

Tijdens dit diabetescafé vertelt Bea van der Knaap, cursusleider en ervaringsdeskundige er meer over. Ga naar huis met tips en informatie waar je wat aan hebt!

Het diabetescafé is een informatieve bijeenkomst voor en door mensen die iets met diabetes te maken hebben. Dé ontmoetingsplek om ideeën, informatie en ervaringen uit te wisselen.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats  in Gebouw De Stander.  De zaal is open vanaf 13.45 uur. Koffie en thee zijn gratis.

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail bij Bea van der Knaap . Hier kan je ook terecht voor meer informatie. Dit kan ook telefonisch via 010 - 521 38 43.