Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
do 2 apr 16:00

Diabetescafé: Bewegen

Vanaf 23 april start De Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2020. Ook DVN sluit aan. Daarom wandelen we wekelijks in aanloop naar de slotmanifestatie op 26 september 2020 in Tilburg.  

Locatie:
Bezaanjachtplein 243, Amsterdam
Tijdstip:
16.00 - 17.30 uur
Regio:
Amsterdam Haarlem en omgeving
Sprekers:
Beweegcoach
Kosten:
Gratis
Diabetescafé: Bewegen

In verband met de NDC organiseren we naast onze wekelijkse wandelingen drie Diabetescafés over respectievelijk voeding, bewegen en diabetes in je relatie. Vandaag is de tweede bijeenkomst..

Vind je het ook zo lastig om regelmatig te bewegen? Hoe motiveer je jezelf? Hoe zorg je ervoor dat je toch voldoende beweegt als je dat moeilijk vindt?
 
Bewegen laat insuline beter werken en daardoor de bloedglucose dalen. Voldoende reden dus om te bewegen. Je leefstijl kan dus dienen als medicijn. Hoe mooi is dat?
Tijdens dit diabetescafé hoor je in een presentatie en via verhalen van aanwezige ervaringsdeskundigen meer over welke gezondheidswinst jij kunt halen uit (meer) beweging. Een beweegcoach vertelt er meer over. Ga naar huis met slimme beweegtips en informatie om thuis direct mee aan de slag te gaan.

Het diabetescafé over bewegen is een informatieve bijeenkomst voor en door mensen die iets met diabetes te maken hebben. Dé ontmoetingsplek om ideeën, informatie en ervaringen uit te wisselen.

Praktische informatie

De bijeenkomst vindt plaats in Huis van de Wijk de Banne. De zaal is open vanaf 15.30 uur. Koffie en thee zijn gratis.

Aanmelden

Aanmelden (verplicht) kan per e-mail bij Yvonne Groenestege. Hier kan je ook terecht voor meer informatie. Dit kan ook telefonisch via 06 53 12 32 61.

De andere Diabetescafés zijn op 26 maart (Voeding) en 9 april (Diabetes in je relatie). 

Terug naar het overzicht

Theme picker