• Ontspanning

Diabetes en reizen

Ga je op vakantie? Een vliegreis of met de auto, zonvakantie of op wintersport, lekker luieren of juist veel ondernemen? Bereid je goed voor. Dat voorkomt verrassingen als het gaat om je diabetes.  

Locatie:
Hondsrugweg 101, Emmen
Tijdstip:
20.00 - 22.00 uur
Regio:
Sprekers:
Jeroen Doorenbos, Wilma van Wijngaarden, Robert Kosse, Titia Doornbos Clevering, reisadviseur
Kosten:
Gratis
 

Diabetes heb je altijd, ook als je op vakantie gaat. Met een goede voorbereiding hoeft dit geen belemmering te zijn en kun je gewoon genieten van je vakantie. Welke invloed heeft het weer op je vakantieadres op je diabetes? Wat doen andere activiteiten dan thuis met je bloedsuikerwaarden? Welke diabeteshulpmiddelen neem je mee en hoe vervoer je die? Hoe ga je om met tijdsverschillen? En is een medische verklaring nodig ja of nee?

Jeroen Doorenbos, DVN-trainer, Wilma van Wijngaarden en Robert Kosse, ervaringsdeskundigen, vertellen er meer over. Stel al je vragen over reizen met diabetes en ga naar huis met tips en informatie waar je wat aan hebt! Ook aanwezig is Titia Doornbos Clevering, reisadviseur. Zij kan vragen beantwoorden zoals bijvoorbeeld hoe lang is het vliegen naar..? Kan dat rechtstreeks? Kan ik hulp krijgen op een luchthaven bij het overstappen?
Hoe gaat het met de medicijnen door de douane en speciale maaltijden tijdens de (vlieg) reis.

Vooraf is het misschien leuk om alvast deze animatie te bekijken.

Een informatieve bijeenkomst voor en door mensen die iets met diabetes te maken hebben. Dé ontmoetingsplek om ideeën, informatie en ervaringen uit te wisselen. Ook je mede-reisgenoten zijn van harte welkom.

Praktische informatie
De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 25 april van 20.00 - 22.00 uur in Woonzorgcentrum De Holdert. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Koffie en thee zijn gratis.

Informatie/aanmelden (verplicht): per e-mail bij Marian Leemans of telefonisch 06 - 38 57 82 46.