Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Onderzoek over klachten bij bewegen bij diabetes type 2

Universiteit Maastricht zoekt voor onderzoek naar het voorkomen van klachten van het bewegingsapparaat bij patiënten met type 2 diabetes. Mensen met en zonder klachten kunnen deelnemen aan dit onderzoek.

Onderzoek over klachten bij bewegen bij diabetes type 2

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe vaak schouder-, arm- of handklachten voorkomen bij mensen met diabetes type 2. Deze klachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende aandoeningen, zoals een overbelaste, ontstoken of gescheurde pees. Er zijn ook aanwijzingen dat een zenuwbeschadiging klachten kan veroorzaken. Als je meedoet, draag je bij aan meer kennis over deze klachten van het bewegingsapparaat. Met nieuwe kennis over het voorkomen en de soorten van schouder, arm of handklachten hopen we in de toekomst de behandeling te verbeteren en het ontstaan ervan te voorkomen.

Wie kan meedoen?

Je kunt deelnemen aan het onderzoek als je voldoet aan de volgende criteria:

  • Je hebt diabetes mellitus type 2
  • Je bent tussen de 30 en 70 jaar oud.

LET OP: Wij zoeken dus zowel mensen mét als zónder schouderpijn.

Over het onderzoek

Deelname aan dit onderzoek houdt in dat je een vragenlijst thuisgestuurd krijgt. De vragen gaan over het wel of niet hebben van pijn in de schouders, armen en handen. Invullen duurt 10 à 15 minuten. Je stuurt deze vragenlijst gratis aan ons retour.

Meer informatie en aanmelden

Meer over het onderzoek lees je hier. Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd om mee te doen, neem dan contact op met Ramon Ottenheijm (huisarts). Wil je meedoen? Vermeld dan je adres in de e-mail en wij zorgen ervoor dat je de vragenlijst thuis gestuurd krijgt.

Terug naar het overzicht