Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Onderzoek naar effect bewegen en voeding

Het Louis Bok instituut doet onderzoek naar het effect van leefstijlprogramma’s.

Onderzoek naar effect bewegen en voeding

De zorg in Nederland verandert. Steeds meer mensen met een chronische aandoening krijgen daarom leefstijlprogramma's (gericht op beweging, voeding en ontspanning) aangeboden, zodat verschijnselen van een ziekte afnemen. Het Louis Bolk Instituut wil graag zicht krijgen op wat patiënten en zorgverleners daarvan vinden. Hiervoor zijn twee vragenlijsten ontwikkeld: een voor zorgverleners en een voor patiënten.

Expert meeting

De antwoorden uit de vragenlijsten worden meegenomen in de Expertmeeting over Leefstijlgeneeskunde in de praktijk. Deze vindt plaats op 11 februari 2020 en wordt georganiseerd door het Louis Bolk Instituut. Tijdens deze dag gaan we met verschillende stakeholders in kaart brengen wat nodig is om de leefstijlgeneeskunde binnen 1-2 jaar een vaste plek te geven in de reguliere geneeskunde. Hierbij willen we concrete aanknopingspunten identificeren voor verder onderzoek zodat we deze kunnen aanbieden aan de minister/staatsecretaris.

Ervaringen van patiënten en zorgverleners van grote waarde

Vul voor 16 december 2019 de vragenlijst in en help mee om een goed beeld te krijgen van de waarde van leefstijlverandering in relatie tot een chronische ziekte. Het invullen kost ongeveer 5-10 minuten, voorkennis van leefstijlgeneeskunde is niet nodig.

 

Wil je bij de Expertmeeting aanwezig zijn? Dan kun je dat aan het eind van de vragenlijst aangeven. We zullen op basis van deze aanmeldingen een selectie maken zodat we op 11 februari a.s. een goede mix van stakeholders hebben en een tevens werkbare groepsgrootte.

Vragenlijst voor zorgverleners
Werk je met patiënten met een chronische aandoening? Dan vragen we je om deze vragenlijst met hen te delen:

Vragenlijst voor patiënten

Meer informatie

Je kunt per e-mail contact opnemen met Gerda Pot als je het onderzoek wilt bespreken of als je de resultaten van deze studie wilt ontvangen.
Meer informatie over Gerda Pot

 

Terug naar het overzicht