Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Onderzoek gebruiksvriendelijkheid Virtual Reality Supermarkt App (type 2)

Het Amsterdam Center for Health Communication doet onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van een Virtual Reality Supermarkt app. Voor dit onderzoek zijn ze op zoek naar mensen met (pre-)diabetes type 2.

Onderzoek gebruiksvriendelijkheid Virtual Reality Supermarkt App (type 2)

De onderzoekers zijn op zoek naar de volgende personen:

  • Mannen en vrouwen met pre-diabetes of diabetes type 2
  • Leeftijdsgroep 18 tot 65 jaar met een interesse in mobiele telefonie en technologie
  • Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam of omgeving.

Wat houdt het onderzoek in?

We willen onderzoeken in hoeverre mensen in staat zijn om door middel van mobiele apps en Virtual Reality in staat worden gesteld om gezondere boodschappen te doen.

Als deelnemer aan het onderzoek kom je gedurende vier aaneengesloten dagen naar het communicatie-lab (COMLAB) van de Universiteit van Amsterdam aan de Nieuwe Achtergracht 129. De tweede en derde dag zal je ongeveer 30 minuten in het lab zijn. Op de eerste en laatste dag zal dat ongeveer 45 minuten zijn.

Tijdens elk bezoek aan het COMLAB vragen we je elke dag een spel te spelen. Dit spel wordt gespeeld op een mobiele telefoon die wij voor je plaatsen in een Virtual Reality headset. In het spel zal je door een virtuele supermarkt omgeving kunnen bewegen, waarin je op zoek moet gaan naar specifieke producten. Op de laatste dag van de studie krijg je van ons ook de gelegenheid om in een realistische Virtual Reality omgeving rond te wandelen, zonder dat hier een spel-element aan verbonden is. Aan het einde van elke dag zullen wij je via een online vragenlijst kort naar je ervaringen van die dag vragen. Verder vragen we je om een maand later een overzicht te geven van je aangeschafte boodschappen.

Voor je deelname aan dit onderzoek ontvang je een vergoeding van €55,--.

Amsterdam Center for Health Communication

Het Amsterdam Center for Health Communication doet wetenschappelijk onderzoek naar hoe mensen nieuwe gezondheidstechnologieën beleven en ervaren, en in hoeverre deze hen in staat stelt gezonder te leven. Zo hopen ze dat technologieën te kunnen ontwikkelen die steeds beter aansluiten bij de behoeftes van mensen. Het Amsterdam Center for Health Communication is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam, afdeling Communicatiewetenschappen.

Lees meer over het onderzoek

 

Terug naar het overzicht