Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

TNO onderzoek naar betere informatie deling rondom type 2

Bent u geïnteresseerd in de toekomst van betere informatiedeling rondom diabetes type 2? 

TNO onderzoek naar betere informatie deling rondom type 2

We zijn op zoek naar deelnemers voor een TNO onderzoek. We onderzoeken hier de mogelijkheid van het verzamelen en delen van gezondheidsdata. Het gaat hierbij om data die wordt verzameld via een slim horloge, een slimme weegschaal en een app waarin vragenlijsten over o.a. voeding wordt afgenomen.Hiervoor krijgt u als deelnemer gedurende het onderzoek de beschikking over een Withings smartwatch en een Withings slimme weegschaal die u na afloop van het onderzoek mag houden.

Het onderzoek is vooral gericht op hoe de gegevens opgeslagen en veilig gedeeld kunnen worden. Dus echt gericht op de techniek en niet zozeer op de terugkoppeling naar de patiënt. Dat doen we in een vervolg onderzoek.

We zoeken in totaal 10 deelnemers met type 2 diabetes. De pilot waarin wordt gemeten duurt ongeveer een maand. Daarna wordt er een workshop georganiseerd waarin we de ervaringen en verwachtingen van de deelnemers in kaart willen brengen. In de workshop zullen we ook door middel van een presentatie meer inzicht geven in hoe wij denken dat een dergelijke uitwisseling van gezondheidsdata er in de toekomst uitziet.

Dus, bent u niet bang voor Apps en geïnteresseerd in nieuwe technologie? Stuur een mail naar Kristel Kamstra (kristel.kamstra@tno.nl) en ontvang de uitgebreide deelnemers informatiebrief.

Terug naar het overzicht