Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Studie 'Werken met Diabetes Type 1'

De Vrije Universiteit Amsterdam doet een studie naar het onderwerp werken met diabetes type 1.

Studie 'Werken met  Diabetes Type 1'

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers en studenten die onderdeel zijn van het master programma bij de Vrije Universiteit Amsterdam, Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen, Afdeling van Toegepaste en Experimentele Psychologie, Sectie Organisatiepsychologie.

Doel van het onderzoek

Met dit project willen zij het werkleven van werknemers met diabetes onderzoeken. Ze willen de relaties tussen de ervaren ernst van symptomen van diabetes en de ervaren werkomgeving en werkuitkomsten onderzoeken. Verder streven zij naar een analyse van individuele verschillen en organisationele hulpmiddelen en hoe deze een mogelijke invloed hebben op de relatie tussen diabetes en werk.

Wat betekent deelname aan dit onderzoek?

In dit onderzoek zullen ze een longitudinaal onderzoeksontwerp toepassen met 2 meetpunten. Elk meetpunt bestaat uit een online vragenlijst met één maand tijd tussen elk meetpunt. Beide vragenlijsten bevatten gestandaardiseerde vragenlijsten over onderwerpen die betrekking hebben op diabetes, de ervaren werkomgeving, en ervaren stress. De eerste vragenlijst zal naar demografische gegeven vragen (leeftijd, geslacht, opleidingsniveau, informatie over beroep) en er zullen vragen zijn met betrekking tot je diagnose

Hoe werkt het?

Na het inschrijven voor deze studie en het geven van formele toestemming, kunt je gelijk starten met de eerste vragenlijst (ongeveer 25 minuten).

Na een maand, ontvang je per e-mail een link naar de vervolg vragenlijst. Deze vervolg vragenlijst zal korter zijn (ongeveer 20 minuten).

Ga naar het onderzoek.

Terug naar het overzicht