Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Onderzoek naar impact coronapandemie op diabeteszorg type 2

Het LUMC en de Universiteit Leiden doen onderzoek naar diabeteszorg bij mensen met type 2 tijdens de coronapandemie. Samen met Diabetesvereniging Nederland  hebben zij een vragenlijst opgesteld om in kaart te brengen hoe de diabeteszorg voor mensen met type 2 het afgelopen jaar is verlopen. Het zal ons belangrijke inzichten kunnen geven over de kwaliteit van zorg in dit bijzondere jaar. 

Onderzoek naar impact coronapandemie op diabeteszorg type 2

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is inzicht te verkrijgen in de impact van de coronapandemie op de diabetes type 2 zorg. Daarbij staan uw ervaringen als patiënt en uw gezondheid centraal. Het onderzoek bestaat uit een vragenlijst waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen, zoals: hoe is uw diabeteszorg tijdens de COVID-19 pandemie veranderd? In hoeverre heeft u voor uw diabetes contact gehad met uw zorgverlener ten tijde van corona? Ging u naar uw zorgverlener toe, of had u op een andere manier contact, bijvoorbeeld via uw telefoon of internet? En, meer algemeen: hoe hebt u uw diabeteszorg in coronatijd ervaren? Ook zijn we benieuwd naar uw welbevinden in coronatijd.

Uw ervaring

We willen u graag uitnodigen om mee te doen aan dit onderzoek. Het invullen van de vragenlijst kan via de onderstaande link en duurt naar verwachting 15 minuten. Uiteraard hopen we de resultaten spoedig terug te koppelen.
Klik hier voor meer informatie en deelname aan het onderzoek 

Terug naar het overzicht