Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Fontys Paramedische Hogeschool zoekt mensen voor focusgroep

Fontys Paramedische Hogeschool zoekt voor een focusgroep vijf mensen met diabetes waarbij vast gesteld is dat zij (nog) geen risico lopen op het krijgen van slecht genezende voetwonden. 

Fontys Paramedische Hogeschool zoekt mensen voor focusgroep

Een ernstige en de meest kostbare complicatie, zijn slecht genezende voetwonden. Deze voetwonden zijn gerelateerd aan neuropathie, ischemie en infectie. Voetwonden leiden vaak tot ziekenhuisopnames, amputaties en verminderde kwaliteit van leven. 

Binnen het project ‘Technology Support for Diabetes (RAAK)’ wwordt op Fontys Paramedische Hogeschool onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om digitale monitoring door professionals in te gaan zetten met als uitgangspunt een (in corona-tijd) ontwikkelde applicatie die zorg op afstand door professionals faciliteert en mensen met diabetes motiveert om dagelijks de voeten te checken. Door het inzetten van technologie kan goede voetzorg, ook met het toenemende aantal diabetespatiënten en ondanks een afnemend aantal behandelaren, behouden blijven.

Om de applicatie tot een succes te maken en verdere mogelijkheden in het domein van ‘digitale zorg’ te kunnen verkennen, zullen er diverse onderzoeksactiviteiten plaats gaan vinden.

Met behulp van focusgroepen zullen we eerst in kaart gaan brengen wie er allemaal betrokken zijn rondom de zorg van mensen met Diabetes (en Diabetische voeten) en aandacht hebben voor hun belangen. De focusgroepen zullen begeleid worden door de onderzoekers.

We zijn hiervoor specifiek op zoek naar ongeveer vijf mensen met Diabetes Mellitus waarbij vast gesteld is dat zij (nog) geen risico lopen op het krijgen van slecht genezende voetwonden. 

Datum en tijd:

Dinsdag 23 november 2021

Van 18.30 tot 20.30 uur

Adres:

RondOm Podotherapeuten

’t Koendert 8

3831 RB Leusden

Vergoeding voor deelname:

30 euro per persoon (inclusief reiskosten)

Geinteressseerden kunnen zich aanmelden via bij het Team ‘Technology Support for Diabetes’

Terug naar het overzicht