Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Emoties en Eetproblemen bij mensen met diabetes Type 1 - EET

De online studie richt zich op personen met diabetes type 1 van 16 jaar en ouder, en omvat een aantal vragenlijsten. De vragen hebben betrekking op eventuele eetproblemen, de emotionele last die dit met zich mee kan brengen en de mate waarin de ervaren eetproblemen samenhangen met het ervaren en hanteren van emoties.

Emoties en Eetproblemen bij mensen met diabetes Type 1 - EET

Met de resultaten van de survey hopen we de ervaren eetproblemen beter te begrijpen en daarmee een bijdrage te kunnen leveren aan het verbeteren van de zorg, van vroege signalering en van effectieve oplossingen. Het invullen van de vragenlijst kost circa 20 minuten en de antwoorden worden anoniem verwerkt. Onder de deelnemers worden cadeaubonnen t.w.v. 25 euro verloot. Ook als je geen of weinig eetproblemen ervaart wordt je uitgenodigd om de vragen te beantwoorden.

Start hier je deelname aan de EET-studie

De studie wordt uitgevoerd door het onderzoeksteam EET-studie van het Amsterdam UMC in samenwerking met GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula en de Universiteit van Padua. De studie is beoordeeld door de medisch-ethische commissie van het Amsterdam UMC als niet vallend onder de wet medisch-wetenschappelijk onderzoek (WMO). Uiteraard voldoet het onderzoek aan de eisen van goed wetenschappelijk onderzoek en de geldende privacy wetgeving. Voor vragen kun je je richten tot: eetstudie@amsterdamumc.nl

Prof dr. Frank Snoek
Dr. Maartje de Wit
Dr. Alexandra Dingemans
Loes Doesborg
Jiska Embaye, MSc

Terug naar het overzicht