Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Deelnemers gezocht met diabetes type-2 voor geneesmiddelenonderzoek

Voor een geneesmiddelenonderzoek naar een nieuw middel dat mogelijk gebruikt kan worden bij de behandeling van type-2 diabetes zoekt PRA Health Sciences mannen en vrouwen tussen de 18 en 64 jaar oud met een diagnose van diabetes type-2.

Deelnemers gezocht met diabetes type-2 voor geneesmiddelenonderzoek

Doel van het onderzoek

Het doel van het onderzoek is om de veiligheid en verdraagbaarheid van het nieuwe middel in combinatie met semaglutide te onderzoeken. Daarnaast wordt onderzocht hoe snel en in hoeverre het nieuwe middel in combinatie met semaglutide wordt opgenomen en uitgescheiden door het lichaam. Er zal ook worden onderzocht wat het effect is van de nieuwe medicatie op het lichaam.

Duur van het onderzoek

Het onderzoek zal starten met 12  bezoeken in het onderzoekscentrum van PRA Health Sciences in Groningen, dit kunnen korte bezoeken zijn (1 dag) of korte verblijven in het onderzoekscentrum  van 2 tot 4 dagen (1 tot 3 nachten). Na deze wekelijkse bezoeken kom je voor 1 periode waarin je 10 dagen (9 nachten) in het onderzoekscentrum in Groningen verblijft. Deze periode zal worden gevolgd door 6 korte bezoeken aan het onderzoekscentrum verdeeld over meerdere weken. De laatste van deze korte bezoeken is tevens de nakeuring.

Vergoeding

Je krijgt een bruto vergoeding van € 5672,- voor volledige deelname aan het onderzoek.
Reiskosten worden vergoed op basis van kilometers (€ 0,19 netto per kilometer) met een minimum van € 12,- en een maximum van € 160,- (840 kilometer) per retour, ongeacht de wijze van vervoer.

Over PRA
PRA Health Sciences is het grootste onderzoekscentrum voor geneesmiddelenonderzoek in Europa.
Al ruim 35 jaar wordt onderzoek gedaan in het onderzoekscentrum in Groningen en in de laboratoria in Groningen en Assen. PRA werkt nauw samen met het UMCG en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Jaarlijks doen in Nederland ongeveer 2.000 mensen mee aan geneesmiddelenonderzoek bij PRA.

Meer weten? Of vrijblijvend aanmelden? Kijk op de website van PRA Health Sciences

Of bel gratis met 0800-0292044.
Maandag t/m donderdag van 08.30 tot 20.00 uur.
Vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.
Zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Een e-mail sturen kan natuurlijk ook: info@geneesmiddelenonderzoek.nl

Terug naar het overzicht