Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Clear Eten-Meten-Weten onderzoek

Heb je diabetes type 2 of prediabetes en wil je het gebruik van medicatie voorkomen of verlagen? Doe kosteloos mee aan het Clear Eten-Meten-Weten onderzoek. Clear werkt aan een nieuwe digitale behandeling voor diabetes type 2. Hiermee helpt Clear je om zonder extra zorg of medicatie eerst uit te vinden wat je zelf thuis kunt doen.

Clear Eten-Meten-Weten onderzoek

Wat vraagt Clear?

Het Clear Eten-Meten-Weten onderzoek bestaat uit:
- 2 weken meten en inzicht krijgen in je bloedsuikerwaarden
- 8 weken je voeding verbeteren met hulp
- Opnieuw 2 weken meten

Je gaat gebruik maken van een andere aanpak dan reguliere behandelmethoden. Clear werkt met een sensor die jouw bloedsuikerwaarden automatisch meet voor een periode van 2 weken. In de Clear app zie je direct en op elk moment van de dag wat jouw voeding doet met je suikerspiegel, zonder te prikken. Je kunt Clear makkelijk vanuit huis doen. Je kan direct starten en hoeft niet te wachten op een afspraak met een behandelaar. Clear's voedingsexperts begeleiden jou op afstand via de app.

Indien je in aanmerking komt en geselecteerd wordt, dan kun je kosteloos meedoen aan deze behandeling. In ruil vragen ze je medewerking door af en toe vragenlijsten in te vullen of mee te doen aan telefonisch klanttevredenheidsonderzoek.

Waarom doet Clear dit onderzoek?

Na een eerder succesvol onderzoek naar het effect van de Clear behandeling op diabetes, willen zij deze behandeling vergoed krijgen bij de zorgverzekeraars. Daarom hebben zij het Clear Eten-Meten-Weten onderzoek opgezet. Met dit onderzoek werk je aan het verbeteren van je eigen gezondheid én help je hen aan te tonen dat deze behandeling werkt, zodat Clear beschikbaar komt voor iedereen die dit wil.

Wie kan meedoen?

- Je bent 18 jaar of ouder bent en woont in Nederland;
- Je hebt diabetes type 2 of een verhoogde kans hierop;
- Je beschikt over de juiste telefoon (zie algemene voorwaarden op onze site);
- Je bent gemotiveerd om je voeding/leefstijl te veranderen.

Ben jij geïnteresseerd en wil jij je aanmelden? Ga naar het Clear Eten-Meten-Weten aanmeldformulier. Dit onderzoek wordt gesteund door Zilveren Kruis en Diabetesvereniging Nederland.

Terug naar het overzicht