Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Bloedsuikers tijdens en na de overgang

Ervaren vrouwen met diabetes type 1 veranderingen van bloedsuikers tijdens en na de overgang? Om dit te onderzoeken doet het Amsterdam UMC een vragenlijstonderzoek voor vrouwen met diabetes type 1 die in of voorbij de overgang zijn.

Bloedsuikers tijdens en na de overgang

De overgang is een natuurlijke periode in het leven van een vrouw, rondom de laatste menstruatie. Deze laatste menstruatie wordt ook wel de menopauze genoemd. De overgang gaat gepaard met veranderingen van de vrouwelijke geslachtshormonen: oestrogeen en progesteron. Deze veranderingen kunnen ook invloed hebben op de bloedsuikers.

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om meer te weten te komen over hoe vrouwen met diabetes type 1 hun bloedsuikerregulatie hebben ervaren tijdens de overgang.

Wie kan er meedoen?

  • Vrouwen met diabetes type 1
  • De laatste menstruatie (menopauze) was langer dan 1 jaar geleden

De vragenlijst bevat vragen over je diabetes, je laatste menstruatie, je bloedsuikers, klachten tijdens de overgang en vragen over slaapproblemen.

Wil je meedoen?

De vragenlijst is anoniem en het invullen duurt ongeveer 20 minuten.

Heb je een vraag over het onderzoek? Of heb je opmerkingen of suggesties over het onderzoek? Stuur dan een e-mail naar de arts-onderzoeker die het onderzoek coördineert:
Esther M. Speksnijder,

Terug naar het overzicht