Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Prediabetes

Prediabetes is de fase vóór diabetes mellitus type 2. Het glucosegehalte in je bloed (bloedsuiker) is hoger dan gemiddeld, maar nog niet hoog genoeg om de diagnose diabetes type 2 te krijgen.

Je ervaart nog geen typerende klachten die onmiddellijk op diabetes zouden wijzen. Wel wordt er vaak een hogere bloeddruk gemeten en is het cholesterol aanzienlijk verhoogd.

Prediabetes betekent ook dat er in de toekomst een mogelijke kans op diabetes is. Je hart, bloedvaten en ogen kunnen in dit stadium al schade oplopen.

Prediabetes behandelen en terugdraaien

Prediabetes kan overgaan in diabetes, als dit niet behandeld wordt. Als er op tijd wordt ingegrepen is prediabetes terug te draaien, in tegenstelling tot diabetes. Dat doe je door je leefstijl aan te passen: afvallen, gezond eten en meer bewegen. De bloedsuikerwaarden worden dan meestal weer normaal.

Hoe gezond leef jij?

De persoonlijke gezondheidscheck geeft je een indruk van hoe gezond je leeft. Je krijgt vragen over beweging, voeding, alcohol, roken en stress. Daarna krijg je een persoonlijk advies over hoe je je levensstijl kunt verbeteren.

Ga naar de test (ongeveer 20 minuten)

Help jij ons?

Help jij ons?

Word lid of doneer voor een beter leven met diabetes.

Word lid Doneer

Met anderen praten over bewegenWant diabetes heb je niet alleen.
NAAR HET TREFPUNT