DVN en VGZ: hart voor zinnige zorg

We vinden het belangrijk dat mensen met diabetes een goede zorgverzekering kunnen afsluiten, zonder uitsluiting of hoge premies door hun diabetes.

Heb jij hart voor zinnige zorg?

Wij ook! Word lid van DVN en verzeker je bij VGZ.

Diabetesvereniging Nederland en VGZ hebben samen hart voor diabetes

Leden van Diabetesvereniging Nederland (DVN) kunnen via de zorgverzekering van VGZ het programma Keer Diabetes2 Om volgen. Bij Keer Diabetes2 Om leer je meer grip te krijgen op diabetes.

Zinnige zorg

Diabetesvereniging Nederland, de patiëntenorganisatie voor iedereen met diabetes, komt op voor de belangen van mensen met diabetes. Daarbij hoort ook goede zorg, zodat jij met je diabetes voluit kan leven. Een goede zorgverzekering met oog voor diabetes draagt daaraan bij. Daarom werkt DVN samen met o.a. zorgverzekeraar VGZ aan de verbetering van zorg voor mensen met diabetes.

Meer grip op diabetes

DVN en VGZ willen dat mensen met diabetes regie krijgen en houden over hun leven. DVN-leden kunnen via de collectieve zorgverzekering van VGZ het programma Keer Diabetes2 Om volgen. Bij Keer Diabetes2 Om leer je meer grip te krijgen op je diabetes. In 6 maanden ga je met andere deelnemers onder begeleiding van een gespecialiseerd team (waaronder een arts, diëtist en coach) actief aan de slag met je leefstijl. Het resultaat is een leven met minder of zelfs helemaal geen medicijnen als je type 2 hebt.

Keer Diabetes2 Om vergoed

Als enige zorgverzekeraar vergoedt VGZ voor DVN-leden Keer Diabetes2 Om. Deelnemers betalen alleen een eigen bijdrage. Arie Derksen, die al 20 jaar diabetes heeft, nam deel aan Keer Diabetes2 Om. Lees Arie’s verhaal.

Meer voordeel via het VGZ-collectief van DVN

Behalve van Keer Diabetes2 Om profiteren leden van DVN van nog meer voordelen van de collectieve verzekering bij VGZ:

  • Altijd welkom, geen medische selectie voor aanvullende verzekering of tandverzekering
  • 7% korting op de basisverzekering
  • 10% korting op de aanvullende verzekering Goed, Beter, Best
  • in de aanvullende verzekeringen krijg je tenminste € 150 extra vergoeding bovenop de standaardvergoeding voor cursussen
  • En extra vergoedingen voor mantelzorg, zoals 10 dagen extra vervangende mantelzorg en € 250 extra mantelzorgmakelaar/budget.
  • Kies je naast je basisverzekering ook een aanvullend pakket? Dan vergoedt VGZ het volledige lidmaatschap van DVN (€49,90).

Meer informatie over de collectieve zorgverzekering vind je op de website van VGZ.


“Door dit programma voel ik me fitter dan ooit. Ik hijg niet meer als ik achter mijn kleinzoon aanren. Ik kan zelfs zonder problemen met hem een balletje trappen, heerlijk…” Arie, 73 jaar


Hart voor zinnige zorg

Hart voor zinnige zorg

Sluit de collectieve verzekering via DVN af met VGZ.

Lees ook

Leefstijl

Leefstijl

Welke invloed heeft voeding en bewegen op je diabetes? Misschien is Keer Diabets2 Om iets voor jou?

Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen

Meer informatie over een collectieve zorgverzekering met korting afsluiten?

Vergoedingen

Vergoedingen

Diabetes kan leiden tot extra kosten. Welke diabeteskosten kun je vergoed krijgen? Wij helpen je mee!