Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Beleidsmedewerker belangenbehartiging

Voluit kunnen leven met diabetes en het versterken van de positie van mensen met diabetes, dat is waar Diabetesvereniging Nederland (DVN) voor gaat. Wil jij je hiervoor inzetten? Reageer dan op onze vacature van Beleidsmedewerker belangenbehartiging (24 uur per week).

Wij zoeken:

Een enthousiaste collega die de spil wil zijn in de collectieve en individuele belangenbehartiging en lobby voor mensen met diabetes. Je draagt bij aan de beleidsvoorbereiding en voert de belangenbehartiging uit. DVN richt zich op goede zorg, ondersteuning bij omgaan met diabetes en volwaardig meedoen.

Je ontwikkelt dossierkennis op de diverse relevante thema’s en anticipeert op nieuwe ontwikkelingen. Je analyseert en bedenkt de strategie op basis van contacten met de achterban en andere spelers in het diabetesveld, en op basis van inhoudelijke onderbouwing. De resultaten van je werk hebben grote effecten op onze leden en de verschillende stakeholders. Je maakt een goede inschatting van deze effecten en gaat strategisch om met de belangen. Je werkt nauw samen binnen het team om de resultaten zichtbaar te maken. Als belangenbehartiger overleg en onderhandel je met diverse stakeholders waarbij altijd het belang van de mens met diabetes centraal staat. Kijk voor meer informatie op www.dvn.nl.

Wat breng jij:

- Je bent een echte netwerker met lobbyvaardigheden met een HBO+ werk- en denkniveau en hebt ervaring in een soortgelijke functie. Je beschikt over een voor DVN relevant extern netwerk;

- Je hebt aantoonbare kennis van het (diabetes)zorgstelsel, spelers in de zorg en het politieke speelveld daaromheen;

- Je hebt kennis van en ervaring met projectmanagement;

- Je beschikt over uitstekende onderhandelings- en communicatieve vaardigheden;

- Je durft stelling te nemen en weet dit ook te onderbouwen met steekhoudende argumenten;

- Je hebt geduld, bent flexibel en je kunt goed anticiperen op de omgeving en actualiteit;

- Je doorziet snel ingewikkelde, complexe zaken en kan inschatten hoe hiermee om te gaan;

- Je bent analytisch sterk en hebt ervaring met inhoudelijk complexe dossiers;

- Je bent goed in samenwerken en bent ondernemend;

- Persoonlijke affiniteit met diabetes is uiteraard een pre. 

Wat bieden wij jou:

Een uitdagende, afwisselende en zelfstandige baan bij een ambitieuze organisatie waar betrokken collega’s samen werken aan hetzelfde doel. Herken je je in bovenstaand profiel en wil je een bijdrage leveren? Je bent van harte welkom!

In eerste instantie bieden we je een contract voor één jaar voor 24 uur per week. Op het DVN Bureau in Leusden, en vanuit huis, werk je samen met je collega’s in een informele werksfeer. De beloning voor deze functie is conform CAO Sociaal Werk schaal 9 (max. € 4.556,- per maand op basis van 36 uur). 

Word jij onze nieuwe collega?

Solliciteer direct (uiterlijk zondag 5 september a.s.) via de mail.

Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Angela de Rooij, Ties Obers of Heleen Knottnerus via 033 - 463 05 66.

De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 13 september 2021 via Teams. Een tweede gesprek zal op vrijdag 17 september in Leusden plaatsvinden (mits de dan geldende corona-maatregelen dat toelaten). 

Wij vullen deze vacature via eigen werving in. Acquisitie is daarom niet gewenst.