Passende zorgverzekering met premiekorting

Sluit je zorgverzekering af via ons en krijg korting op je premie. Bij zorgverzekeraars waar we invloed hebben op de inkoop van de zorg voor mensen met diabetes. Zo verbeteren we samen de kwaliteit van diabeteszorg.

Wij werken samen met de zorgverzekeraars: CZ, OHRA en Zilveren Kruis. Sluit je bij een van deze zorgverzekeraars je verzekering af en ben je lid van ons? Dan ontvang je een korting op je premie en vele andere voordelen. 

Contact

Heb je vragen of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Voordelen bij CZ

 • 5% korting op de basisverzekering
 • Een zorgbewustpolis natura vanaf €103,45 per maand
 • 5% korting op de aanvullende verzekering
 • 50% vergoeding van ons lidmaatschap


CZ biedt ook gratis gebruik van speciale CZ-diensten, gratis medisch online advies en een vergoeding van onze workshops. Bekijk voor meer informatie of overstappen de site van CZ of bel 088 555 70 00. Het collectiviteitsnummer is 002177668.

 

Voordelen bij OHRA

 • 8.8% korting op de basisverzekering
  • Een restitutiepolis vanaf € 103,64 per maand
 • 10% korting op de aanvullende verzekering
 • € 25 korting op ons  lidmaatschap bij een aanvullende verzekering (behalve de tandartsverzekeringen en OHRA Sterk)


Andere voordelen van OHRA: persoonlijke online gezondheidscheck, gratis cursus ‘Leven met Diabetes’ en de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen. OHRA biedt een 100% restitutiepolis met vrije zorgkeuze. Dat betekent dat OHRA altijd alle kosten vergoedt, mits de medische zorg onder de dekking van de verzekering valt. Wil je meer weten? Bekijk de site van OHRA. Het collectiviteitsnummer is 10161.
 

Voordelen bij Zilveren Kruis

 • 3% korting op de basisverzekering
  • Een Basis Budget natura vanaf € 101,80 per maand
 • 5% korting op de aanvullende verzekering
 • € 25 korting op ons lidmaatschap bij een aanvullende verzekering


Zilveren Kruis biedt ook vergoedingen vanuit een aanvullende verzekering van € 115 voor preventieve cursussen, € 150 voor kampen van de SugarKidsClub en € 350 voor een beweegprogramma voor mensen met diabetes. En  een gratis leefstijlcoachprogramma voor mensen met (kans op) diabetes. Voor meer informatie of overstappen ga je naar de site van Zilveren Kruis. Het collectiviteitsnummer is 207074873.

 

Overstappen naar collectief

Ben je lid van ons en heb je al een zorgverzekering bij CZ, OHRA of Zilveren Kruis? Maak tijdens het jaar al de overstap! Je korting en voordelen gelden vanaf de volgende maand.

Lees ook

 

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Voor zorg uit de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Als je zorg in een ziekenhuis nodig hebt, betaal je een bepaald bedrag van de zorgkosten zelf. Dat is het verplicht eigen risico. Kom je boven het vastgestelde bedrag uit? Dan vergoedt je zorgverzekeraar de rest van de kosten.
Het verplicht eigen risico voor 2017 is 385 euro. Dit verplicht eigen risico geldt voor iedere verzekerde vanaf 18 jaar. Naast het verplicht eigen risico kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Het verplicht eigen risico geldt voor alle zorgvormen uit de basisverzekering met uitzondering van:
huisartsenzorg (waaronder de huisartsenpost), verloskundige zorg en kraamzorg, ketenzorg (diabetes type 2, COPD en CVR), nacontroles bij orgaandonatie, tandartskosten voor verzekerden t/m 17 jaar, zorg voor verzekerden t/m 17 jaar, hulpmiddelen in bruikleen van thuiszorg en wijkverpleging. Zorg die door je aanvullende verzekering wordt vergoed, valt ook niet onder het verplichte eigen risico.

Wil je wisselen van zorgverzekeraar, dan moet je voor 31 december je huidige polis opzeggen. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om over te stappen. Pas op: voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht. Zeg deze pas op als je zeker bent dat je wordt geaccepteerd. Voor de basisverzekering geldt wel een acceptatieplicht. Een voorwaarde bij het overstappen is dat er geen achterstand is in de betaling van de zorgpremie. Je kunt de zorgverzekering alleen stoppen als alles is betaald. Onderneem je geen actie, dan loopt de huidige zorgverzekering gewoon door en kun je pas in het volgende jaar naar een andere zorgverzekering overstappen.

Ja, dat kan. Let wel op: de premies kunnen hoger zijn als je bij verschillende verzekeraars een verzekering afsluit.

Het is verstandig om goed uit te zoeken waar je behandeld mag worden. Goedkope(re) verzekeringen hebben vaak een bepaling opgenomen dat je maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen en artsen terecht kunt. Op de site van iedere zorgverzekeraar vind je een lijst van alle zorgverleners met wie de verzekeraars afspraken hebben gemaakt.

Het is mogelijk dat je bij een andere zorgverzekeraar meer korting krijgt dan bij een van de collectieve zorgverzekeringen via DVN. Veel zorgverzekeraars 'stunten' met de goedkoopste verzekeringen. Laat je hoofd niet op hol brengen door alle mogelijkheden en kortingen. Kijk goed naar wat jij -en eventueel jouw gezin- nodig heeft, welke diabeteshulpmiddelen je vergoed krijgt, waar je behandeld wilt worden en wat je aanvullend wilt verzekeren.

Nee, eigenlijk kan DVN dat niet. De keuze voor een zorgverzekering hangt namelijk af van veel factoren en die zijn verschillend per persoon, gezin, situatie en diabetes. Ook is het afhankelijk van wat je nodig hebt of wenst op het gebied van bijvoorbeeld fysiotherapie, dieetadvies, voetzorg, cursussen en overige vergoedingen. Je kunt kiezen voor prijs, voor keuzevrijheid, gemak of het vertrouwen dat je al hebt in een zorgverzekeraar.

De collectiviteitsnummers van onze collectieve zorgverzekeringen zijn:

Zorgverzekeraar

Collectiviteitsnummer

Zilveren Kruis

207074873

CZ

002177668

OHRA

10161

Wanneer je gebruik maakt van een collectief contract van DVN met zorgverzekeraars CZ, OHRA en Zilveren Kruis, krijg je in 2017 het lidmaatschap van Diabetesvereniging Nederland geheel of gedeeltelijk vergoed binnen de aanvullende verzekering. Sommige andere verzekeraars bieden ook vergoeding via de aanvullende verzekering.

Bij Zilveren Kruis ontvang je aan het begin van het tweede kwartaal in 2017 de vergoeding rechtstreeks van Zilveren Kruis.

Bij CZ, OHRA en andere zorgverzekeraars kun je de factuur indienen, die je ontvangt bij de Diabc van juni en december. Heb je deze factuur niet meer? Dan kun je een bewijs van lidmaatschap opvragen bij onze klantenservice via info@dvn.nl. Wij streven ernaar om je het bewijs binnen 5 werkdagen toe te sturen.


Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft met CZ, OHRA en Zilveren Kruis de afspraak gemaakt dat wij, via onze adviseur Willis Towers Watson, een vergoeding ontvangen voor de via onze collectiviteit lopende zorgverzekeringen. Deze vergoeding gebruikt Diabetesvereniging Nederland voor haar inzet voor goede zorg voor de mensen met diabetes in Nederland. Diabetesvereniging Nederland is een vereniging zonder winstoogmerk.