Passende zorgverzekering met premiekorting

Sluit je zorgverzekering af via ons en krijg korting op je premie. Bij zorgverzekeraars waar we invloed hebben op de inkoop van de zorg voor mensen met diabetes. Zo verbeteren we samen de kwaliteit van diabeteszorg.

Als lid van Diabetesvereniging Nederland kun je een collectieve zorgverzekering afsluiten bij OHRA, VGZ en Zilveren Kruis. Sluit je bij een van deze zorgverzekeraars je verzekering af, dan ontvang je een korting op je premie en vele andere voordelen. 

Contact

Heb je vragen of hulp nodig? Onze klantenservice helpt je graag verder.

Voordelen bij OHRA

 • Altijd welkom, geen medische selectie voor aanvullende verzekering of tandverzekering
 • 8.8% korting op de basisverzekering, maandpremie voor leden € 107,01 (restitutie).
 • 10% korting op de aanvullende verzekering
 • € 25 korting op ons lidmaatschap bij een aanvullende verzekering (behalve de tandartsverzekeringen en OHRA Sterk)

Andere voordelen van OHRA: persoonlijke online gezondheidscheck, gratis toegang tot de online leefstijlcoach en gratis module OHRA gezond, vergoeding tot maximaal € 150 voor cursussen Diabetesschool en vergoeding op basis van nota bedragen (dus geen marktconforme tarieven). OHRA biedt een 100% restitutiepolis met vrije keuze van zorgverlener. Dat betekent dat OHRA altijd alle kosten vergoedt, mits de medische zorg onder de dekking van de verzekering valt.

Lidmaatschap declareren?

Vergoedt jouw aanvullende verzekering ons lidmaatschap? Dan dien je bij OHRA de factuur in, die je ontvangt bij de Diabc van juni en december of in je mail.

Wil je meer weten?

Bel OHRA via 026-400 40 40 of kijk op de website. Het collectiviteitsnummer is 10161.

Voordelen bij VGZ

 • Altijd welkom, geen medische selectie voor aanvullende verzekering of tandverzekering
 • 7% korting op de basisverzekering, maandpremie voor leden € 108,07 (Ruime Keuze, natura) of € 113,65 (Eigen Keuze, restitutie)
 • 10% korting op de aanvullende verzekering Goed, Beter, Best
 • Een gratis lidmaatschap van de Diabetesvereniging bij een aanvullende verzekering
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan het programma Keer Diabetes2 Om (met een eigen bijdrage)


Andere voordelen van VGZ: in de aanvullende verzekeringen krijg je tenminste € 150 extra vergoeding bovenop de standaardvergoeding voor cursussen, bijvoorbeeld van de Diabetesschool. En extra vergoedingen voor mantelzorg, zoals 10 dagen extra vervangende mantelzorg en € 250 extra mantelzorgmakelaar/budget.

Wil je meer weten?

Bel VGZ op 0900 - 07 50 of kijk op www.vgz.nl/dvn. Het collectiviteitsnummer is 9393.

Voordelen bij Zilveren Kruis

 • Altijd welkom, geen medische selectie voor aanvullende verzekering of tandverzekering (behalve Tand***)
 • 3% korting op de basisverzekering, maandpremie voor leden € 102,77 per maand (Basis Budget, natura), € 115,87 per maand (Basis Zeker, natura) en € 120,04 (Basis Exclusief, restitutie).
 • 5% korting op de aanvullende verzekering
 • Een patiënten-, basis- of een vervolgeducatiecursus (vanaf aanvullend 2 sterren tot maximaal € 115 per cursus per kalenderjaar) wordt vergoed voor mensen met diabetes type 2, georganiseerd door de Diabetesvereniging of door een thuiszorginstelling.
 • Verzekerden met diabetes type 2 kunnen deelnemen aan een beweegprogramma bij een fysiotherapeut of oefentherapeut (vanaf aanvullend 3 sterren € 350 per aandoening). Je leert in beweging te komen op een manier die bij je diabetes past.
 • Direct helder waar je terecht kunt en wat je vergoed krijgt: met de Zorgverkenner krijg je inzicht in wachttijden en kosten van ruim 100 behandelingen.
   

Zilveren Kruis biedt ook vergoeding vanuit de aanvullende verzekering** van € 115 voor cursussen van de Diabetesschool. 

Wil je meer weten?

Bel Zilveren Kruis op 071-751 00 52 of kijk op de website. Het collectiviteitsnummer is 207074873.

Overstappen naar collectief

Ben je lid van ons en heb je al een zorgverzekering bij OHRA, VGZ of Zilveren Kruis? Dan kun je ook overstappen! Je korting en voordelen gelden vanaf de volgende maand.

Veelgestelde vragen over zorgverzekeringen

Onze collectieve zorgverzekering bij VGZ vergoedt je lidmaatschap volledig bij een aanvullende verzekering. Bij onze collectieve zorgverzekering bij OHRA krijg je tot € 25 vergoed.

Of jouw zorgverzekering het lidmaatschap vergoedt, vind je in dit overzicht van Independer.

Als jouw verzekeraar het lidmaatschap (gedeeltelijk) vergoedt, dan dien je de factuur in, die je ontvangt bij de Diabc van juni en december of in je mail. Heb je deze factuur niet meer? Dan kun je een bewijs van lidmaatschap opvragen bij onze klantenservice via info@dvn.nl. Wij streven ernaar om je het bewijs binnen 5 werkdagen toe te sturen.

Ja. Indien je aanvullend verzekerd bent bij VGZ, vergoedt VGZ je lidmaatschap in 2018.

Ja, dat kan. Het enige wat je hoeft te doen is de link aan te klikken van de verzekeraar van je keuze.

Voor VGZ: www.vgz.nl/dvn

Voor OHRA: https://www.ohracollectief.nl/dvn/1088/ 

Voor Zilveren Kruis: https://collectief.zilverenkruis.nl/diabetesverenigingleden

Je komt dan op de pagina van de collectiviteit van DVN. Je vult het formulier in en stapt over naar ons collectief. Je oude verzekering wordt automatisch opgezegd.

 

Iedereen in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Voor zorg uit de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Als je zorg in een ziekenhuis nodig hebt, betaal je een bepaald bedrag van de zorgkosten zelf. Dat is het verplicht eigen risico. Kom je boven het vastgestelde bedrag uit? Dan vergoedt je zorgverzekeraar de rest van de kosten.
 Het verplicht eigen risico voor 2018 is 385 euro. Dit verplicht eigen risico geldt voor iedere verzekerde vanaf 18 jaar. Naast het verplicht eigen risico kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Het verplicht eigen risico geldt voor alle zorgvormen uit de basisverzekering met uitzondering van:
huisartsenzorg (waaronder de huisartsenpost), verloskundige zorg en kraamzorg, ketenzorg (diabetes type 2, COPD en CVR), nacontroles bij orgaandonatie, tandartskosten voor verzekerden t/m 17 jaar, zorg voor verzekerden t/m 17 jaar, hulpmiddelen in bruikleen van thuiszorg en wijkverpleging. Zorg die door je aanvullende verzekering wordt vergoed, valt ook niet onder het verplichte eigen risico.

Wil je wisselen van zorgverzekeraar, dan moet je voor 31 december je huidige polis opzeggen. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om over te stappen. Pas op: voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht. Zeg deze pas op als je zeker bent dat je wordt geaccepteerd. Voor de basisverzekering geldt wel een acceptatieplicht. Een voorwaarde bij het overstappen is dat er geen achterstand is in de betaling van de zorgpremie. Je kunt de zorgverzekering alleen stoppen als alles is betaald. Onderneem je geen actie, dan loopt de huidige zorgverzekering gewoon door en kun je pas in het volgende jaar naar een andere zorgverzekering overstappen.

Ja, dat kan. Let wel op: de premies kunnen hoger zijn als je bij verschillende verzekeraars een verzekering afsluit.

Het is verstandig om goed uit te zoeken waar je behandeld mag worden. Goedkope(re) verzekeringen hebben vaak een bepaling opgenomen dat je maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen en artsen terecht kunt. Op de site van iedere zorgverzekeraar vind je een lijst van alle zorgverleners met wie de verzekeraars afspraken hebben gemaakt.

Nee, eigenlijk kan DVN dat niet. De keuze voor een zorgverzekering hangt namelijk af van veel factoren en die zijn verschillend per persoon, gezin, situatie en diabetes. Ook is het afhankelijk van wat je nodig hebt of wenst op het gebied van bijvoorbeeld fysiotherapie, dieetadvies, voetzorg, cursussen en overige vergoedingen. Je kunt kiezen voor prijs, voor keuzevrijheid, gemak of het vertrouwen dat je al hebt in een zorgverzekeraar.

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft met OHRA en Zilveren Kruis de afspraak gemaakt dat wij, via onze adviseur Willis Towers Watson, een vergoeding ontvangen voor de via onze collectiviteit lopende zorgverzekeringen. Deze vergoeding gebruiken we voor onze inzet voor goede zorg voor de mensen met diabetes in Nederland. Van VGZ ontvangt DVN ook een vergoeding, om de uren te kunnen financieren die wij besteden aan het verbeteren van zorg samen met VGZ. Diabetesvereniging Nederland is een vereniging zonder winstoogmerk.

Lees ook

Verzekeringen

Verzekeringen

Kies de verzekering die bij je past als je diabetes hebt. Met voordeel voor leden.

Lidmaatschap

Lidmaatschap

Wat krijg je als lid van Diabetesvereniging Nederland?

Vergoedingen

Vergoedingen

Goede zorg voor je diabetes is belangrijk, maar dit kost geld. Welke kosten zijn aftrekbaar bij de Belastingdienst?