Overlijdensrisicoverzekering

Geen afwijzing óf torenhoge premie betalen voor je overlijdensrisicoverzekering? Met de overlijdensrisicoverzekering op maat heb je meer keuze, een korter proces en betere premies.

Als je diabetes hebt, is een overlijdensrisicoverzekering afsluiten lastig. We hoorden van leden dat de premieverhoging kan oplopen tot wel 300%. Daarom zochten we de samenwerking met Independer voor een overlijdensrisicoverzekering speciaal voor mensen met diabetes.

Je krijgt binnen een paar weken meerdere keuzemogelijkheden op maat voorgelegd, zodat je voorwaarden en premies echt kunt vergelijken.

Geen financiële risico's bij overlijden

Vraag nu meerdere offertes op maat aan én krijg als lid € 30 korting op de afsluitkosten.

Overlijdensrisicoverzekering op maat

  • Je medische verklaring is het startpunt. 
  • Offertes op maat: eerlijk vergelijken.
  • Meer keuze.
  • Sneller verzekerd.
  • Minder kosten.
  • Betere premies. 

 

Afsluitkosten risicoverzekering

€ 295

 

Korting als lid

Ben je lid van DVN? Dan betaal je maar € 265 afsluitkosten: dat betekent € 30,- korting.

Nog geen lid? Je kunt wél gebruik maken van dit unieke aanbod. De afsluitkosten bedragen €295. Als bonus krijg je een lidmaatschap van DVN cadeau en profiteer je een jaar lang van alle ledenvoordelen.

“Ik heb aan 3 kanten voordeel gehad: ik ben langer verzekerd, voor een hoger bedrag en mijn premie is een stuk lager.” 

- Joost

 

Meer over offertes aanvragen lees je op de website van Independer.nl. Vraag hier direct je offerte aan. Je wordt snel gebeld om je persoonlijke wensen door te spreken.

Veelgestelde vragen overlijdenrisicoverzekering

Mensen met diabetes krijgen vanwege hun gezondheid vaak te maken met flinke premieverhogingen of zelfs afwijzingen en lange doorlooptijden. DVN merkt dat haar leden behoefte hebben aan een eerlijke vergelijking van premies en voorwaarden van overlijdensrisicoverzekeringen (ORV’s), gebaseerd op hun gezondheid. Gemiddeld betalen mensen met diabetes 20 euro per maand te veel. Dat kan oplopen gedurende de looptijd tot duizenden euro’s.

Independer helpt consumenten bij het afsluiten van een verzekering met gunstige voorwaarden en een gunstige premie. Voor mensen met diabetes heeft Independer de Overlijdensrisicoverzekering Op Maat geïntroduceerd. Via Overlijdensrisicoverzekering Op Maat kunnen mensen met diabetes een eerlijke vergelijking maken, met premies gebaseerd op hun gezondheid. Deze overlijdensrisicoverzekering is bij Independer af te sluiten.

Bij een normale aanvraag zie je premies die bedoeld zijn voor gezonde mensen. Mensen met diabetes krijgen heel vaak te maken met een premieverhoging. Deze premieverhoging zie je bij een normale aanvraag pas nadat jouw aanvraagproces bij de verzekeraar is afgerond, dit kan zomaar vier tot zes weken duren. Met Overlijdensrisicoverzekering Op Maat laat Independer een klant met diabetes eerst medisch beoordelen. Aan de hand van deze beoordeling geven meerdere verzekeraars een premie af. Op basis van deze premies kun je een eerlijke vergelijking maken en kiezen voor de meest gunstige verzekering. Je kunt hiermee flink (tot wel 7000 euro) besparen gedurende de looptijd van de verzekering.

Independer is in haar bedrijfsvoering onafhankelijk en handelt objectief. Het belang van de klant staat bij Independer voorop. Independer is onderdeel van de Persgroep. In Overlijdensrisicoverzekering op Maat werkt Independer samen met meer dan negen verschillende verzekeraars.

Independer maakt € 20 aan DVN over als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit en lid bent van DVN. Een niet-lid krijgt een lidmaatschap van DVN cadeau. Independer maakt in dat geval een bedrag van € 49,50 over aan DVN. DVN hoopt op deze wijze nieuwe leden te werven en extra geld te kunnen investeren in informatievoorziening en belangenbehartiging, onder andere over verzekeringen

Voor de dienstverlening en het afsluiten van de verzekering via de diabetesroute vraagt Independer een vergoeding van € 295. Let op: Deze betaal je alleen als je de verzekering ook echt afsluit. De vergoeding is hoger dan de standaard door Independer gevraagde vergoeding van € 195. De dienstverlening binnen de overlijdensrisico op maat route is ook een stuk uitgebreider.

Ja, DVN biedt meerdere verzekeringen aan. Deze zijn terug te vinden op https://www.dvn.nl/verzekeringen.

Ja, een uitsluiting is mogelijk. In een enkel geval kan een klant op medische gronden worden afgewezen.

De premie is gebaseerd op onder meer de leeftijd van de verzekerde, het bedrag dat wordt verzekerd, hoe lang de verzekering loopt, de gezondheid van de verzekerde en in sommige gevallen de postcode van de verzekerde.

Independer vraagt minimaal 8 verzekeraars om een premie af te geven. De kans op afwijzen is daarom heel klein. Maar ook Independer kan geen garantie geven. In een enkel geval kan de klant door alle verzekeraars worden afgewezen. Als dit gebeurt, is de kans groot dat de klant bij geen enkele verzekeraar terecht kan.

Het hele traject duurt gemiddeld zo’n drie tot vier weken. Heb je haast met jouw aanvraag? Dan zijn er mogelijkheden om dit traject te versnellen. Dit kun je met Independer bespreken.

Dit verschilt per aanvraag. Omdat je kunt kiezen uit het aanbod van 8 verzekeraars, kun je de meest gunstige verzekering uitkiezen.

De premie is het bedrag dat de klant aan de verzekeraar betaalt om verzekerd te zijn. De premies bij de verzekeraars kunnen fors verschillen. Dit komt mede omdat de verzekeraars de risico’s van een verzekering verschillend inschatten.

Mensen met diabetes krijgen heel vaak te maken met een premieverhoging. Deze premieverhoging zie je bij een normale aanvraag pas nadat jouw aanvraagproces bij de verzekeraar is afgerond, dit kan zomaar 4 tot 6 weken duren. Independer vraagt op basis van jouw gezondheid premies op bij meerdere verzekeraars. Dit zijn de premies die je écht gaat betalen als je de verzekering afsluit. Daarom noemen we dit eerlijke premies.

Het hele traject duurt gemiddeld zo’n 3 tot 4 weken. Heb je haast met jouw aanvraag vanwege jouw hypotheek? Dan zijn er mogelijkheden om dit traject te versnellen. Dit kun je met Independer bespreken.

De verzekeraars die op dit moment meedoen zijn Reaal, DELA en Nationale Nederlanden. Independer doet zijn best om dit aantal van bovengenoemde verzekeraars uit te breiden. Het huidige aanbod zorgt al wel voor een mix van grote bekende en wat kleinere verzekeraars.

De winsten bij verzekeraars staan zwaar onder druk. Mede daarom proberen verzekeraars processen zo veel mogelijk digitaal te maken. Dit bespaart namelijk kosten. Het proces voor Overlijdensrisicoverzekering Op Maat is niet digitaal. Niet alle verzekeraars zijn bereid om, naast hun digitale processen, een ander proces te creëren.

Nee, het lidmaatschap stopt automatisch na een jaar. We hopen natuurlijk wel dat je lid blijft van onze vereniging. DVN zal daarom voor het aflopen van dit lidmaatschap contact met je opnemen om te vragen of je jouw lidmaatschap wilt verlengen.

Independer ziet graag dat ook niet-leden lid worden van de Diabetesvereniging. Leden van de Diabetesvereniging kunnen zich namelijk als grote groep uitspreken en gezamenlijk opkomen voor de belangen van mensen met diabetes. Daarom is Independer bereid om het hele jaar lidmaatschap te vergoeden.

Nee hoor, deze verzekering kan ook door ZZP’ers en ondernemers afgesloten worden.

Nee, maar de korting is wel uitsluitend voor leden van DVN.

Voor ZZP’ers gelden dezelfde mogelijkheden als voor particulieren. Ook ZZP’ers kunnen gebruikmaken van de Overlijdensrisicoverzekering Op Maat.

Je huidige verzekering moet je zelf opzeggen. Doe dit pas als je geaccepteerd bent door je nieuwe verzekeraar. Independer kan je wel helpen bij het opzeggen, bijvoorbeeld met een opzegbrief die Independer beschikbaar heeft.

Jouw huidige verzekering moet je zelf opzeggen. Doe dit pas als je geaccepteerd bent door uw nieuwe verzekeraar. Independer kan je wel helpen bij het opzeggen, bijvoorbeeld met een opzegbrief die Independer beschikbaar heeft.

Het afsluiten van de nieuwe verzekering kost € 265,- voor leden van DVN en € 295,- voor niet leden. Niet-leden krijgen bij afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering een DVN jaarlidmaatschap cadeau.

Nee, oversluitkosten zijn niet aftrekbaar van de belasting.

Nee dat mogen wij niet, daarom hebben wij als partner Independer ingeschakeld. Independer is de aanbieder en bemiddelaar van de Overlijdensrisicoverzekering Op Maat. DVN bemiddelt en adviseert niet.

Independer is een bemiddelaar en geen adviseur/financieel planner. Heb je behoefte aan een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak met jouw (hypotheek)adviseur of financieel planner. De verzekering kan vervolgens wel prima via de Overlijdensrisicoverzekering Op Maat afgesloten worden.

Independer checkt gegevens van leden bij DVN aan de hand van het lidmaatschapsnummer en NAW-gegevens. Independer geeft NAW-gegevens van nietleden door aan DVN zodat zij de klant als nieuw lid kunnen inschrijven en het lidmaatschap kunnen verzorgen. De NAW-gegevens worden enkel voor bovenstaande doelen gebruikt.

De overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten als een nabestaandenvoorziening. De uitkering uit de verzekering moet ervoor zorgen dat nabestaanden niet onverzorgd achterblijven als de verzekerde komt te overlijden. Voor een overlijdensrisicoverzekering wordt eveneens vaak gekozen bij het afsluiten van een hypotheek. De uitkering wordt dan gebruikt voor de aflossing van de hypotheek of als inkomensbron waaruit de hypotheeklasten kunnen worden voldaan. Hierbij geldt dat de risicoverzekering soms ook verplicht wordt gesteld door de hypotheekverstrekker.

Ja, er zijn nog een aantal andere vormen van levensverzekeringen die Independer aanbiedt.

Op www.risicoverzekeringopmaat.nl vindt je meer informatie.
Of neem contact op met:
035 626 57 80
info@risicoverzekeringopmaat.nl
www.dvn.nl/verzekeringen