Verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid

Sluit een betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering af die bij je past en rekening houdt met je diabetes.

Arbeidsongeschiktheid wil je natuurlijk voorkomen, maar soms lukt dat niet. Dan is het fijn als je goed verzekerd bent, zodat alles financieel lekker doorloopt! Daarom heeft DVN een samenwerking met Omnis Financieel Adviesgroep: specialist in verzekeringen voor mensen met diabetes. Om je goed advies te geven én geld te besparen.

Verzekeren tegen arbeids-ongeschiktheid

Krijg advies op maat, bespaar geld én krijg als lid € 125 korting.

Waarom hier verzekeren?

 • Advies op maat.
 • Snel offertes van meerdere verzekeraars om te vergelijken.
 • Duidelijk overzicht van kosten en premies.
 • Ook mogelijk als je elders bent afgewezen.
 • Forse besparing tot 20% bij omzetten huidige verzekering.

Afsluitkosten

Je betaalt € 1.100.

€ 125 korting als lid

Ben je lid van DVN? Dan betaal je € 975.
Nog geen lid? Lees welke voordelen en hulp je als DVN-lid krijgt.

“Jaren geleden heb ik offertes aangevraagd voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering, maar óf ik werd afgewezen óf de premies waren zó hoog, dat ik er vanaf zag. Nu vond ik via DVN een verzekeraar met een betaalbare premie.”

- Marco (48)

Meer weten?

Bel Omnis Financieel Adviesgroep 0320-29 50 70 of lees meer op diabetes-aov.nl

Lees ook

Veelgestelde vragen arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten is erg lastig als je diabetes hebt. Mensen met diabetes krijgen vanwege hun gezondheid vaak te maken met flinke premieverhogingen, uitsluitingen of zelfs afwijzingen en lange doorlooptijden. DVN merkt dat haar leden behoefte hebben aan een eerlijke vergelijking van premies en voorwaarden van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, gebaseerd op hun gezondheid. Doordat de premies de afgelopen jaren zijn verlaagd en doordat de verzekering zonder provisie aangeboden kunnen worden is er ook nog eens een groot financieel voordeel te behalen op bestaande verzekeringen. Het premievoordeel kan honderden euro’s per jaar zijn. Over de gehele looptijd kan het voordeel oplopen tot meer dan € 10.000.

Een AOV is een complex product. Dit betekent dat deze verzekering niet eenvoudig te vergelijken is. Er zijn circa 15 factoren die de premie beïnvloeden. Om deze verzekering correct af te sluiten hebben wij Omnis benaderd. Deze financieel adviseur is gespecialiseerd in verzekeringen voor mensen met chronische aandoeningen, zij hebben de kennis en ervaring om deze verzekering correct aan te vragen en bij de juiste verzekeraar.

Voor een nieuwe verzekering geldt het onderstaande stappenplan:

 1. Telefonische intake bepalen uitgangspunten verzekering.
 2. Aanvraag offerte bij 3 beste verzekeraars (combinatie prijs/kwaliteit) incl. medische beoordeling.
  1. Prijs DVN leden: € 395
  2. Prijs voor niet leden: € 450
 3. Persoonlijk gesprek uitkomsten bespreken 3 offertes.
 4. Aanvraag verzekering.
  1. Prijs DVN leden: € 580
  2. Prijs voor niet leden: € 650

Voor het oversluiten van een bestaande verzekering geldt het onderstaande stappenplan:
 1. Telefonische intake.
 2. Vergelijking huidige verzekering t.o.v. marktconforme premies.
  1. Prijs DVN leden: € 95
  2. Prijs voor niet leden: € 150
 3. Telefonisch bespreken analyse huidige verzekering.
 4. Aanvraag offerte bij 3 beste verzekeraars incl. medische beoordeling.
  1. Prijs DVN leden: € 300
  2. Prijs voor niet leden: € 300
 5. Persoonlijk gesprek uitkomsten bespreken 3 offertes.
 6. Aanvraag verzekering.
  1. Prijs DVN leden: € 580
  2. Prijs voor niet leden: € 650

De aanvraag van een AOV wijkt niet veel af van een normale aanvraag. Ook mensen zonder diabetes dienen een gezondheidsverklaring in te vullen of te worden gekeurd. Dit wijkt dus niet af. Echter, nadat men medisch beoordeeld is, wordt er een definitief voorstel aangeboden van de premie en de voorwaarden. Dus vooraf is het moeilijk in te schatten hoeveel de premie exact wordt. De doorlooptijd van de medische beoordeling kan een aantal weken duren, dit hangt vaak af doordat de betreffende arts of specialist de gevraagde gegevens niet spoedig aanlevert. Bij Omnis krijgt u van de 3 beste verzekeraars (combinatie prijs/kwaliteit) een voorstel.

Omnis is onafhankelijk en handelt objectief. Het belang van de klant staat bij Omnis voorop.

Omnis maakt € 50,- aan DVN over als u een verzekering afsluit en lid bent van DVN. DVN hoopt op deze wijze nieuwe leden te werven en extra geld te kunnen investeren in informatievoorziening en belangenbehartiging, onder andere over verzekeringen.

Voor de dienstverlening en het afsluiten van de AOV vraagt Omnis een vergoeding van € 975,-. De standaardprijs bedraagt € 1.100,- u ontvangt dus € 125,- korting als u DVN lid bent.

Ja, een uitsluiting is mogelijk. In een enkel geval kan een klant op medische gronden worden afgewezen.

De premie is gebaseerd op onder meer de leeftijd van de verzekerde, het bedrag dat wordt verzekerd, het eigen risico, hoe lang de verzekering loopt en de gezondheid van de verzekerde

Omnis vraagt 3 verzekeraars om een premie af te geven. De kans op afwijzen is daarom kleiner. Maar ook Omnis kan geen garantie geven. In een enkel geval kan de klant door alle verzekeraars worden afgewezen. Als dit gebeurt, is de kans groot dat de klant bij geen enkele verzekeraar terecht kan.

Het hele traject duurt gemiddeld zo’n vier tot acht weken. Heeft u haast met uw aanvraag? Dan zijn er mogelijkheden om dit traject te versnellen. Dit kunt u met Omnis bespreken.

Vaak volgt er een opslag op de standaardpremie. Echter, doordat de afgelopen jaren de standaardpremie fors verlaagd is, kan er vaak een voordeliger verzekering worden afgesloten.

De premie is het bedrag dat de klant aan de verzekeraar betaalt om verzekerd te zijn. De premies bij de verzekeraars kunnen fors verschillen. Dit komt mede omdat de verzekeraars de risico’s van een verzekering verschillend inschatten.

Omnis vergelijkt alle gerenommeerde verzekeraars. Bij de beste 3 verzekeraars wordt een medische screening gedaan.

Nee hoor, deze verzekering kan ook door werknemers afgesloten worden. Dit is een zogenaamde woonlastenverzekering die bij ziekte uitkeert.

Nee, maar de korting is wel uitsluitend voor leden van DVN.

Uw huidige verzekering dient u pas op te zeggen nadat u geaccepteerd bent door uw nieuwe verzekeraar. Omnis helpt u bij deze procedure.

Nee, de kosten zijn niet aftrekbaar van de belasting.

Nee dat mogen wij niet, daarom hebben wij als partner Omnis ingeschakeld. Omnis is de aanbieder en bemiddelaar van de AOV. DVN bemiddelt en adviseert niet.

Omnis is een bemiddelaar en tevens adviseur/financieel planner. Heeft u behoefte aan een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak met Omnis.

Omnis checkt gegevens van leden bij DVN aan de hand van het lidmaatschapsnummer en NAW gegevens.

De AOV is een verzekering die een geldbedrag uitkeert bij ziekte. Dus werknemers en ondernemers kunnen deze verzekering afsluiten.

Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag neem dan telefonisch contact op met Omnis op 0320-295070.