Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

SugarKidsClub MiniMagazine: voor kinderen met diabetes

Voor kinderen met diabetes is er ons MiniMagazine van de SugarKidsClub. Want bij ons zijn zij niet de enige met diabetes. Ons MiniMagazine verschijnt drie keer per jaar.

In het SugarKidsClub miniMagazine lezen kinderen met diabetes verhalen van hun leeftijdsgenootjes die ook diabetes hebben.

We geven tips over verschillende onderwerpen: logeren, de P-maaltijden (de ene pannenkoek is de andere niet), hoe overleef je de Kerst?, wat als je straks naar de brugklas gaat?, overstappen op de pomp en hoe ga je met je ouders om? (en zij met jou?)

Quiz & win

We hebben in elk magazine extra leuke prijzen. Doe mee met de VakantieQuiz, VerliefdheidsQuiz, Onverklaarbare HypersQuiz, Zorg-voor-JezelfQuiz of de SchoolQuiz. Er zijn puzzels. En we lopen ieder magazine een dagje mee met kinderen met diabetes. Ze zijn bij ons niet de enige. Dus word lid en sluit je aan bij de SugarKidsClub.

De wereld rond!

Yes, straks lekker kerstvakantie! Of je nu lekker lui gaat chillen of actief bezig bent, check eerst de slimme tips in het nieuwste SugarKids Minimagazine over het omgaan met je diabetes in de vakantie (oud en nieuw, diabetesspullen op vakantie, naar een ander land, en meer…..) van diabetesverpleegkundige Marieke Koorneef. Heel handig! Lees ook de aanvullende tips.

Natuurlijk staan er ook dit keer weer veel leuke verhalen in het magazine. Zo hebben we meegelopen met Morris. Hij is op scouting geweest met de World Scout Jamboree in West Virginia in Amerika!

Heb jij de puzzels en de quiz al gemaakt? Bekijk de oplossingen van het doolhof en het ontbrekende puzzelstukje.


Het SugarKidsClub Minimagazine wordt mogelijk gemaakt door de redactiecommissie Alexander Marks, Laura Schoenmaker, Mirjam Schouten en Petra Plomp.

Organiseer een actie

Organiseer een actie

Geld inzamelen voor een beter leven met diabetes? Steun ons met een actie!

Kom in actie

Blogs lezen over leven met diabetes?Blogs lezen over leven met diabetes?