Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

SugarKidsClub MiniMagazine: voor kinderen met diabetes

Voor kinderen met diabetes is er ons MiniMagazine van de SugarKidsClub. Want bij ons zijn zij niet de enige met diabetes. Ons MiniMagazine verschijnt drie keer per jaar.

In het SugarKidsClub miniMagazine lezen kinderen met diabetes verhalen van hun leeftijdsgenootjes die ook diabetes hebben.

We geven tips over verschillende onderwerpen: logeren, de P-maaltijden (de ene pannenkoek is de andere niet), hoe overleef je de Kerst?, wat als je straks naar de brugklas gaat?, overstappen op de pomp en hoe ga je met je ouders om? (en zij met jou?)

Quiz & win

We hebben in elk magazine extra leuke prijzen. Doe mee met de VakantieQuiz, VerliefdheidsQuiz, Onverklaarbare HypersQuiz, Zorg-voor-JezelfQuiz of de SchoolQuiz. Er zijn puzzels. En we lopen ieder magazine een dagje mee met kinderen met diabetes. Ze zijn bij ons niet de enige. Dus word lid en sluit je aan bij de SugarKidsClub.

Diabetes en ook nog…

Diabetes hebben is niet leuk. En als je naast je diabetes ook nog last hebt van iets anders, is dat dubbel pech. Het nieuwste nummer van SugarKids Minimagazine gaat er over.

In het verhaal ‘Diabetes en ook nog coeliakie, dyslexie of dyscalculie’ van kinderdiabetesverpleegkundige Marieke Koornneef lees je er meer over. Inclusief haar extra tips over diabetes en dyslexie en dyscalculie. En natuurlijk stikt het magazine weer van de leuke verhalen en berichtjes. Zo mochten we ook een dagje meelopen met Bas en Yoda, zijn diabeteshulphond en zijn er weer verschillende winacties.

Heb je de puzzels en quiz al gemaakt? Bekijk de oplossing van het kiespijndoolhof en het ontbrekende stukje van de taart.

 

Het SugarKidsClub Minimagazine wordt mogelijk gemaakt door de redactiecommissie Alexander Marks, Laura Schoenmaker, Mirjam Schouten en Petra Plomp.

Organiseer een actie

Organiseer een actie

Geld inzamelen voor een beter leven met diabetes? Steun ons met een actie!

Kom in actie

Blogs lezen over leven met diabetes?Blogs lezen over leven met diabetes?