Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

JONG specials

JONG heeft lef! Dat lees je terug in onze JONG specials, bomvol informatie door en voor jongeren met diabetes. Speciaal voor jou als je tussen de 16 en 30 jaar bent.

De specials verschijnen onregelmatig en zijn alleen beschikbaar op papier. Er zijn 3 thema’s verschenen.

JONG special #1: De Naakte Waarheid!

Waar lees je de naakte waarheid over diabetes? In JONG! In deze eerste editie van JONG van 14 november 2015 vertellen jongeren over de naakte waarheid van hun diabetes: de invloed van diabetes op hun carrière, de reacties van hun omgeving en wat ze wel en niet bespreken met de internist. En ze laten die naakte waarheid ook zien.

JONG special #2: Drank, drugs en diabetes

Nee, we zijn geen voorstander van drank en drugs. Maar veel jongeren willen het proberen. En hoe reageer je dan? Wat zijn de effecten op je diabetes? Het is slim om te weten waar je aan begint. Daarom dit magazine bomvol info over de combinatie van diabetes met alcohol of drugs.

JONG special #3: Baby?

Heeft diabetes bij de man invloed op zijn kind? Waarom heb je eerst 'groen licht' nodig van je internist voordat je zwanger 'mag' worden? Welke alternatieven zijn er als je twijfelt over wel of geen zwangerschap? Hoe doen of deden andere meiden met diabetes dat?

Smullen

Daarover gaat dit magazine boordevol ervaringsverhalen, tips, feiten en weetjes. Inhoud om je in onder te dompelen als je jong bent en diabetes hebt. Een magazine om van te smullen, net als van een beschuit met muisjes.

Mooie reeks

Na de eerdere uitgaven over ‘De naakte waarheid’ en ‘Alcohol en drugs’, is ‘Baby?’ een mooi vervolg. Je hebt als jongere met diabetes zo veel onderwerpen waarbij je diabetes om de hoek komt kijken, daar kun je best wat tips van anderen en specialisten bij gebruiken!

Mensen zoals jij aan het woord

JONG magazine staat vol persoonlijke verhalen. Van Anne bijvoorbeeld, die zwanger is en niet aan doemscenario’s doet. Mireille die de moeilijke keus maakte om niet zwanger te willen worden en Stefaan over het verdriet dat hij ervaart omdat zijn dochtertje de diagnose kreeg. Yvette vertelt over haar twee zwangerschappen: een ongeplande en een over-geplande. Verder lees je de antwoorden op veelgestelde vragen van onze lezers en toffe rubrieken zoals columns, een boekbespreking en een puzzel.

Ik doe alles voor mijn kleine. Meer dan voor mezelf

Charly (24)

Eerlijk en duidelijk

Met onze magazines geven we eerlijke en duidelijke informatie over onderwerpen waar jongeren met diabetes mee bezig zijn. Ook laten we de ervaringen van andere jongeren zien, omdat jij daarmee weet dat je niet alleen bent. Feiten en weetjes helpen je betrouwbare informatie te krijgen. Lekker duidelijk.

Meer lezen over zwangerschap & diabetes?

Een goed boek over zwangerschap en diabetes koop je op Voluit leven met diabetes.

Samen staan we sterk

Samen staan we sterk

Wij zetten ons voluit in voor goede zorg en een vitaal leven met diabetes. Een belangrijke taak, zeker in deze tijden van de coronacrisis. Dit bereiken we niet alleen, alleen samen staan we sterk. Sluit je aan en word ook lid!

Word lid

Diabetes? Wij zijn er voor jou!Diabetesvereniging Nederland is er voor en door mensen met diabetes.