Diabc: verhalen over leven met diabetes

Hoe leven anderen met diabetes? Laat je inspireren door verhalen over voeding, werk, acceptatie, bewegen en nog veel meer in magazine Diabc.

Alle leden krijgen ons magazine Diabc 9 keer per jaar. Elke editie inspireren drie mensen met hun verhaal over 24/7 leven met diabetes. We delen recepten en tips over voeding. We scheiden feiten van fabels en gaan in op nieuwe (wetenschappelijke) inzichten, ontwikkelingen en behandelmethoden. Alles waar jij wat aan hebt in je leven met diabetes.

Ontvang magazine Diabc

Blijf op de hoogte over ontwikkelingen rondom diabetes

De laatste Diabc

De editie van juli heeft als thema: anti-suiker. Met onder andere:

 • Jessica Mendels over haar strijd tegen suiker
 • 7 zoete stellingen
 • Suikerarme high tea
 • Columnist Jan Postma over Amerikanen en hun cola
 • Met speciaal voor jou: minithriller Zoeter dan wraak, van columnist en thrillerschrijfster Jacqueline Coppens (Diabc 6).

 

Wandelen in de Oostenrijkse bergen?

In het artikel 'Op pad met je zorgverlener' staat het verhaal van internist Alexander Stork. Hij gaat als teamlid mee met de jaarlijkse huttentocht in de bergen, georganiseerd door Stichting Diabest en in aanweigheid van een diabetesverpleegkundige en fysiotherapeut. De nadruk ligt niet op diabetes maar op de hele mens met diabetes. Door omstandigheden is er nog een aantal plaatsen voor de tocht van 1-8 september van dit jaar vrij gekomen. Lijkt het jou ook een mooi avontuur of wil je er meer over weten? Kijk op www.diabest.nl (een presentatie van de tocht staat onder ‘expedities’) of mail naar info@diabest.nl om je aan te melden of meer informatie te vragen.

‘Zonder alle downs, heb ik ook geen ups’

- Sandy De Muynck-Cornelissen

Verhalen gezocht

Diabc is altijd op zoek naar verhalen van mensen met diabetes. Heb je iets te vertellen dat voor meer mensen met diabetes van belang is? Stuur dan je verhaal of ervaring naar diabc@dvn.nl. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Wie weet nodigen we je uit voor een interview.

Puzzel

In elk Diabc Magazine staat een puzzel. Met het oplossen van de puzzels kun je mooie prijzen winnen. Stuur de oplossing van de puzzel in de laatste Diabc naar puzzel@dvn.nl. Prijswinnaars krijgen bericht van ons. De oplossingen van de afgelopen maanden:

 • Oplossing Diabc 2 (maart 2018) DVN strijdt voor jou
 • Oplossing Diabc 1 (januari 2018) Tweeduizendachttien is gestart

Verschijningsdata

Diabc verschijnt rond (o.v.b):

 • Diabc 5/6: 7 juli
 • Diabc 7: 14 september
 • Diabc 8: 3 november
 • Diabc 9: 15 december

‘Treuren vind ik zonde van mijn energie’

- Paul Jansen

Online Diabc over diabetes 3.0

Wat is er online te halen voor mensen met diabetes? Diabc nr. 6 van augustus 2016 gaat over alles wat online en digitaal beschikbaar is. Twee vaders vertellen over de diabetes-app die zij uit de liefde en zorg voor hun dochter ontwikkel(d)en. We brengen het app-landschap in beeld en gaan in op de vraag: kan iedereen een goede blog schrijven?

Adverteren

Het is mogelijk om te adverteren in onze magazines. Kijk op de pagina Samenwerken als bedrijf of neem contact op met Astrid de Kooter, relatiebeheerder Sponsoring en Fondsenwerving.

Met anderen praten over diabetes want diabetes heb je niet alleen