Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
 • Contact
 • Informatie voor
 • Over DVN
 • Inloggen
help mee

Diabc: verhalen over leven met diabetes

Hoe leven anderen met diabetes? Laat je inspireren door verhalen over voeding, werk, acceptatie, bewegen en nog veel meer in magazine Diabc.

Alle leden krijgen ons magazine Diabc 6 keer per jaar. Elke editie inspireren drie mensen met hun verhaal over 24/7 leven met diabetes. We delen recepten en tips over voeding. We scheiden feiten van fabels en gaan in op nieuwe (wetenschappelijke) inzichten, ontwikkelingen en behandelmethoden. Alles waar jij wat aan hebt in je leven met diabetes.

Diabc 5: Magisch

Diabc editie 4, eind augustus, heeft als thema Magisch. Met onder andere:

 • Van een magische techniek tot een bijzondere ontmoeting: Minou (24) vertelt over 'loopen', een techniek die haar leven veranderde. Jaap en Gerrit ontmoetten elkaar als kind tijdens een DVN-kamp, meer dan 60 jaar later zien ze elkaar weer.
 • Magische onderzoeken: wanneer is diabetes te genezen?
 • 3 nieuwe hulpmiddelen
 • Innovatie: wat doet DVN?

Word lid en ontvang het jubileummagazine gratis. 

Oplossing prijspuzzel Van Harte uit puzzelboekje

Begin dit jaar werd er een puzzelboekje meegestuurd met Diabc nummer 1. Met de prijspuzzels kun je prijzen winnen. Hierbij wat je nodig hebt om de puzzel op te lossen in het thema Van Harte: 21 / 22 / 24 / 15 / 6 / 17 / 19. In verband met corona, is het nog niet duidelijk of de prijs, een bustocht naar het BD Experience Center, door kan gaan.

Voor kinderen met diabetes

Elk nummer hebben we in Diabc een pagina voor kinderen met diabetes. Want bij ons zijn zij niet de enige met diabetes!

Extra puzzels

Bij Diabc nummer 1 zat een feestelijk puzzelboekje, met unieke diabetespuzzels en mooie prijzen om te winnen. Speciaal voor deze coronatijd, hebben we extra puzzels voor u. De oplossingen van deze puzzels vind u hier.

Vervolg op SugarKids Tips in Diabc 1:

6 Maak een diabetessurvival-kit

Je gaat niet naar Afrika, ook niet op ijsberenjacht, maar toch is het belangrijk dat jij op pad gaat met een survivalkit. Wil je weten wat erin moet? Een glucosemeter met voldoende strips en lancetten (want je kunt je bloedsuiker niet meten met een lineaal of meetlat). Een insulinepen met reserve-insuline en reservenaalden. Diabetesdagboekje (als je dat bijhoudt). Door dit boekje leer je je lichaam beter kennen! Handig voor degenen die je helpen met je diabetes. Je hoeft hier niet in te zetten op wie je verliefd bent, daar heeft niemand iets mee te maken en dat zul je ook niet zo gauw vergeten, toch? Druivensuiker of frisdrank voor een hypo, een paar koeken, telefoonnummer van je ouders of diabetesteam. Stel je voor dat je een hypo of hyper krijgt waarbij je je doodziek voelt en zelf niet meer kunt bellen. Dan is het belangrijk dat iemand die je wil helpen onmiddellijk kan bellen met mensen die alles over jouw diabetes weten. Stel jezelf drie vragen voordat je de deur uitgaat. 1. Heb je je schoenen aan? 2. Staat je hoofd op je schouders? 3. Heb je je survivalkit bij je? Is het antwoord drie keer ‘ja’, dan kun je vertrekken.

De Diabetes Survivalgids, Luc Descamps, Abimo Uitgeverij, ISBN 9 789 059 329 676, € 11,95, leeftijd 8-14 jaar. www.abimo.net of info@abimo.net of bol.com

 

Zonder alle downs, heb ik ook geen ups

Sandy De Muynck-Cornelissen

Verhalen gezocht

Diabc is altijd op zoek naar verhalen van mensen met diabetes. Heb je iets te vertellen dat voor meer mensen met diabetes van belang is? Stuur dan je verhaal of ervaring naar diabc@dvn.nl. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Wie weet nodigen we je uit voor een interview.

Puzzel

In elk Diabc Magazine staat een puzzel. Met het oplossen van de puzzels kun je mooie prijzen winnen. Stuur de oplossing van de puzzel in de laatste Diabc naar puzzel@dvn.nl. Prijswinnaars krijgen bericht van ons. De oplossingen van de afgelopen maanden:

 • Oplossing Diabc nummer 1: Inspireer en help elkaar op diabetestrefpunt.nl

Verschijningsdata

Diabc verschijnt in 2020 rond (o.v.b):

 • Diabc 3: 30 juni
 • Diabc 4: 25 augustus
 • Diabc 5: 20 oktober
 • Diabc 6: 8 december

Treuren vind ik zonde van mijn energie

Paul Jansen

Adverteren

Het is mogelijk om te adverteren in onze magazines. Kijk op de pagina Samenwerken als bedrijf of neem contact op met Astrid de Kooter, relatiebeheerder Sponsoring en Fondsenwerving.

Ontvang magazine Diabc

Ontvang magazine Diabc

Word je graag wijzer over jouw diabetes? Lees je graag ervaringen van lotgenoten? Word lid en ontvang het blad 6x per jaar in de bus!

Word lid

Met anderen praten over diabeteswant diabetes heb je niet alleen