Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Diabc Event: voor iedereen met diabetes

 

De Diabc kwam tot leven op het Diabc Event! Voor iedereen met diabetes. Bekijk de foto's en het filmpje voor een impressie van deze inspirerende avond!

Diabc is het magazine van Diabetesvereniging Nederland. Dé patientenorganisatie voor mensen met diabetes. 15 november kwam de Diabc tot leven tijdens het speciale Event. Van lezingen (door Hanno Pijl, Bart Roep en Robin Koops) tot demonstraties, van talkshow tot quiz en voor jongeren de cocktailparty ‘Travel with a Party’.

Hoe zag de avond eruit?

Tijdens het doorlopende programma van 18.30 uur tot 22.00 uur konden bezoekers zelf kiezen waar ze binnenliepen, meeluisterden of aan meededen. Diabc-rubrieken als ‘feit of fabel’, ‘succes in de regio’, ‘recepten’, ‘quiz’, ‘vragen over’, ‘Diabetes Trefpunt’ en ‘inhoudelijke hoofdartikelen’ kwamen écht tot leven in de verschillende event-onderdelen:

Inspirerende lezingen

Er waren persoonlijke lezingen (DiaTalks) van bevlogen sprekers als hoogleraar diabetologie Hanno Pijl (Keer Diabetes Om), prof. dr. Bart Roep via Skype vanuit Los Angeles, ondernemer Robin Koops (uitvinder van de kunstmatige alvleesklier). Ze vertelden waarom zij zich de hele dag bezig houden met diabetes. Waarmee willen ze mensen met diabetes willen inspireren en hoe zij de toekomst zien.

Demonstraties

Er was een demonstratie met de diabeteshulphond van Mieke de Boer van Kibo (diabeteshulphond), je kon je vragen stellen over bakken zonder suiker aan Zelf Maken columniste en RTL-presentatrice Jessica Mendels en alle ins en outs horen over een gastric bypassoperatie van Erica Doop. Het ‘Voluit Beweegplein’; was de plek voor een ontmoeting met een pedicure, Bas van de Goor (van de gelijknamige foundation), een gezondheidscheck en heel veel doe-dingen.

Tips en weetjes

Dat is nog niet alles! DVN-medewerkers hebben tips, feiten of fabels gedeld, over bijvoorbeeld werk of hypo’s. Auteur Karina Hoenderdos presenteerde samen met Hanno Pijl het boek Diabetes type 2? Maak jezelf beter. Het kookboek – het vervolg op het succesvolle en gelijknamige eerste deel.

Samenwerkingspartners

Er waren stands van fabrikanten en leveranciers die onze maatschappelijk partners zijn.

Talkshows

Tijdens een talkshow is een stel geïnterviewd over hoe het is om een relatie te hebben met iemand met diabetes. En Paul Jansen, vorig jaar geïnterviewd in Diabc en blogger voor het Diabetes Trefpunt, deelde hoe hij met chronische pijn (neuropathie, zenuwpijn) toch zo veel mogelijk blijft genieten van het leven.

Puzzel en quiz

En natuurlijk was er ook de enige echte Diabetesquiz: dé kans om je kennis over diabetes te testen. De winnaar van deze quiz schittert in 2018 op de cover van Diabc!

JONG cocktailbar

Voor jongeren van 16-30 jaar met diabetes was er ‘Travel with a Party’: een tof ingerichte ruimte met dj, cocktailbar, chillplekken en de uitreiking van de prijzen voor de vlogwedstrijd #opreismetdiabetes.

Bekijk de foto's van deze inspirerende avond op onze Facebook-pagina. Of bekijk het filmpje op YouTube!