Word lid en maak het verschil
Word lid
Doe jij wel eens mee aan een medisch wetenschappelijk onderzoek? En waarom wel of niet?

18 juni 2024

Doe jij wel eens mee aan een medisch wetenschappelijk onderzoek? En waarom wel of niet?

Door medisch wetenschappelijk onderzoek worden allerlei vragen over ziekte en gezondheid beantwoord. Bijvoorbeeld over de werking van een hulpmiddel of het nut van een nieuwe behandeling. Dit kan helpen om de gehele diabeteszorg te verbeteren, maar kan ook belangrijk zijn voor je eigen behandeling.

Wat willen we weten?

We willen graag weten of je dit soort onderzoeken kent. En wat voor jou belangrijk is om wel of niet mee te doen aan medisch wetenschappelijk onderzoek. Ook als je nog nooit hebt meegedaan aan dit soort onderzoeken vragen we je om deze vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

Het resultaat? Een keuzehulp

We willen met de resultaten van het onderzoek een keuzehulp maken waarmee we mensen helpen om een keuze te maken om mee te doen aan medisch wetenschappelijk onderzoek.

Wat doen jullie met mijn informatie?

Jouw antwoorden worden anoniem gebruikt. Alleen de onderzoekers hebben toegang tot jouw antwoorden maar weten ook dan niet dat ze van jou zijn. Nergens zijn je naam of gegevens bekend.

Ga naar de vragenlijst

Waarom is dit belangrijk?

Het vinden van deelnemers voor medisch-wetenschappelijk onderzoek is belangrijk. Behandelingen, medicijnen of hulpmiddelen kunnen pas gebruikt worden als ze goed zijn getest. Daarom willen we onderzoeken hoe we meer deelnemers kunnen werven door goed op wensen, behoeften en vragen in te spelen.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen Crohn & Colitis NL, Diabetesvereniging Nederland en Schildklier Organisatie Nederland.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid