21 november 2018 | Type 1 | Type 2 | Voeding

Ga de uitdaging aan met de suikerchallenge

Het Diabetes Fonds is gestart met de Nationale Suiker Challenge: een week lang eten en drinken zonder toegevoegde suikers. 30.000 mensen hebben zich ingeschreven en gaan de uitdaging aan.

 

Het doel van de campagne is mensen bewust te maken van hun suikerinname en hulp te bieden bij het maken van de gezonde keuze. Volgens Algemeen Directeur Hanneke Dessing is dit hard nodig: “Gemiddeld krijgen we 1,5 tot 2 keer meer suiker binnen dan goed voor ons is. Vaak zonder dat we het in de gaten hebben, door toegevoegde suikers in producten.”

Weet wat je eet

 “Diabetesvereniging Nederland is er voorstander van dat mensen zich bewust worden van wat ze eten en wat er in het eten zit. Deze campagne levert daar een goede bijdrage aan. Het kan ertoe bijdragen dat op den duur minder mensen diabetes type 2 zullen ontwikkelen. Wel moeten we ons realiseren dat heel veel factoren een rol spelen bij de ontwikkeling van diabetes type 2. Voeding kan daar één van zijn”, aldus Dedan Schmidt, interim directeur van Diabetesvereniging Nederland.

Magazine met gezonde alternatieven

“Met de Nationale Suiker Challenge willen we de deelnemers bewust maken van die verborgen verleiders én laten zien dat er gezonde alternatieven zijn”, vervolgt Dessing. Deelnemers ontvangen het digitale Suiker Challenge Magazine met informatie, tips en 21 heerlijke recepten zonder toegevoegde suikers. Daarnaast krijgen ze gedurende de week steun en inspiratie per e-mail en is er de mogelijkheid via Facebook en Instagram vragen te stellen aan een diëtist.

De Nationale Suiker Challenge is de eerste van een reeks challenges die passen in het doel van het Diabetes Fonds om mensen gezonder te laten leven. Deze challenge loopt tot en met zondag 25 november 2018.

Lees meer over de Nationale Suiker Challenge

Bron: www.diabetesfonds.nl