diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Zorgverzekering met oog voor diabetes

De premies van de zorgverzekeringen voor 2020 zijn bekend. Blijf je bij je huidige zorgverzekeraar of ga je toch vergelijken? Driekwart van de mensen met een chronische aandoening maakt extra kosten voor zorg, blijkt uit onderzoek van de Patiëntenfederatie. Een passende zorgverzekering is dus belangrijk. De collectieve zorgverzekeringen van DVN met oog voor diabetes, zijn het vergelijken waard!

Zorgverzekering met oog voor diabetes

DVN werkt samen met verzekeraars die net een stapje extra doen voor mensen met diabetes. Je kunt via ons verschillende verzekeringen afsluiten: overlijdensrisicoverzekeringen, autoverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekering én zorgverzekeringen via OHRA, VGZ en Zilveren Kruis.

Let op: 31 december 2019 is de laatste dag om je huidige zorgverzekering op te zeggen. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kan tot 31 januari 2019!

Geen medische selectie

Met de zorgverzekeraars OHRA, VGZ en Zilveren Kruis zijn we regelmatig in gesprek over goede diabeteszorg, inkoop van zorg en medicatie. We zijn kritisch op de wijze waarop dit in de verzekering is terug te vinden en vertalen dit samen met de verzekeraars in de collectieve verzekeringen die we  aanbieden. Uiteraard zonder medische selectie  voor aanvullende verzekering of tandverzekering.

Specifiek voor diabetes

Regel je via DVN je basisverzekering via een collectieve verzekering bij OHRA, VGZ of Zilveren Kruis? Dan krijg je korting op je premie. De inhoud van de basisverzekering is hetzelfde als bij andere verzekeringen. Dat is wettelijk vastgelegd.

De grootste verschillen zitten in de aanvullende verzekeringen. Ook daarop krijg je premiekorting. Daarnaast zijn er diabetesspecifieke vergoedingen via het aanvullend pakket. Denk aan vergoedingen voor voetbehandelingen, beweegprogramma’s, leefstijlcoaches of diëtisten. Maar ook kortingen op diensten zoals cursussen bij DVN, vergoeding van (een deel van) je DVN lidmaatschap of korting op SugarKidsKampen. 

Bekijk de belangrijkste voordelen per DVN-verzekeraar.

Kortingen in 2020

Met een collectieve zorgverzekering krijg je korting op de premie. Het besluit van de minister dat deze korting in 2020 niet meer mag zijn dan 5%, geldt ook voor de collectiviteiten van DVN. Voor aanvullende verzekeringen kunnen wel hogere kortingspercentages gelden.

Een verzekering is meer dan alleen korting!

Kijk dus kritisch naar het totaal van korting én vergoedingen. Je vindt dit in de voorwaarden van de betreffende verzekering. Vind zo de verzekering die het beste past bij jouw situatie.

Stap over met behoud van zorgverlener

Ben je ergens anders verzekerd en wil je weten of je met een overstap naar OHRA, VGZ of Zilveren Kruis dezelfde zorg of leverancier kunt behouden? Heel begrijpelijk. Check met welke zorgverleners en leveranciers VGZ , OHRA en Zilveren Kruis afspraken hebben en onderzoek of je kunt besparen op je zorgverzekering met behoud van je zorgverlener en/of leverancier. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met de klantenservice van de zorgverzekering die je op het oog hebt.  

Voor iedereen

Een zorgverzekering via DVN is toegankelijk voor iedereen. Voorwaarde is wel dat je lid bent van DVN. Dit bedrag krijg je via de collectieve verzekering vervolgens weer (deels) terug.   
Ben je al klant bij een van onze verzekeraars, maar maak je nog geen gebruik van ons collectieve aanbod? Stap dan snel en eenvoudig over bij OHRA , VGZ of Zilveren Kruis en maak meteen gebruik van de korting en alle andere voorwaarden die we met je zorgverzekeraar hebben afgesproken.

Meer weten?

  • Nog vragen over onze collectieve verzekeringen? Bekijk de veel gestelde vragen of neem contact op met ons Klantcontactcentrum per mail of telefonisch via 033 - 463 05 66.
  • Heb jij net als Diabetesvereniging Nederland ook hart voor diabetes? Lees meer!
Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen