Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Zorgverzekering met hart voor diabetes

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft hart voor diabetes ook als het gaat om verzekeren van zorg. Als lid van DVN kan je een collectieve zorgverzekering afsluiten bij OHRA, VGZ en Zilveren Kruis. Wat betekent het als je collectief verzekerd bent? En wat zijn de voordelen?

Zorgverzekering met hart voor diabetes

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die je met een groot aantal mensen afsluit. Bijvoorbeeld een verzekering speciaal voor werknemers van een bepaald bedrijf of binnen en bepaalde branche. Of in het geval van DVN voor mensen met diabetes die lid zijn van onze vereniging. Omdat DVN een grote groep vertegenwoordigt, kunnen we afspraken maken met de verzekeraar die aantrekkelijk zijn voor onze achterban met diabetes.

Kortingen in 2020

Je krijgt met een collectieve zorgverzekering korting op de premie, de zogenaamde collectiviteitskorting. De minister heeft vastgesteld dat vanaf 2020 de korting op de basisverzekering niet meer mag zijn dan 5%. Dat geldt ook voor de collectiviteiten van DVN. Voor aanvullende verzekeringen kunnen hogere kortingspercentages gelden.

Verzekerd via DVN

Wij hebben afspraken met zorgverzekeraars OHRA, VGZ en Zilveren Kruis en bieden speciaal voor onze leden via deze verzekeraars een collectieve verzekering.

Naast een korting op de premie van de basis- en aanvullende verzekering bieden we ook inhoudelijk voordeel, vanuit de wensen van mensen met diabetes. Zo kennen onze collectieve verzekeringen geen medische selectie en kun je je ook als je diabetes hebt zonder medische keuring verzekeren.

Ook bieden de collectieve verzekeringen van DVN bijvoorbeeld de volgende voordelen:

  • gedeeltelijke vergoeding van je DVN-lidmaatschap
  • volledige vergoeding van het programma Keer Diabetes2 Om
  • mogelijkheid van een gratis persoonlijke gezondheidscheck
  • (gedeeltelijke) vergoeding van diverse cursussen van de Diabetesschool van DVN

Bekijk en vergelijk je zorgverzekering

Het einde van het jaar: november en december zijn dé maanden om je zorgverzekering kritisch te bekijken. Neem hierin ook de collectieve verzekeringen van DVN mee! Wil je automatisch op de hoogte blijven van het aanbod van OHRA, VGZ en Zilveren Kruis? Houd dan als je lid bent van DVN onze ledennieuwsbrieven in de gaten.

Ben je nog geen lid? Meld je dan aan voor onze algemene nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze collectieve verzekeringen!

Terug naar het overzicht

Theme picker

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen