diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Zorgverzekeraar DSW verlaagt eigen risico

Vandaag maakt zorgverzekeraar DSW haar premies voor 2018 bekend. Tegen de verwachtingen in zijn deze iets lager dan in 2017. Verder verlaagt DSW het eigen risico met 10 euro per jaar tot € 375. De overheid stelt het eigen risico vast, dus DSW betaalt dit bedrag uit eigen zak. “DSW geeft het goede voorbeeld”, vindt directeur Olof King van Diabetesvereniging Nederland.

Zorgverzekeraar DSW verlaagt eigen risico

DSW noemt de verlaging van het eigen risico een symbolische maatregel. De zorgverzekeraar vindt dat het huidige eigen risico van € 385 ruim voorbij het niveau is waarbij nog echt sprake is van een ‘remmende werking op onnodige zorg'. Daarmee vervalt de rechtvaardiging van het hoge eigen risico, aldus DSW. Door het eigen risico te verlagen, wil DSW duidelijk maken voorstander te zijn van een eerlijker verdeling van zorgkosten tussen chronisch zieke en gezonde mensen.

Financiële prikkel

Wij pleitten eerder dit jaar om dezelfde redenen voor een aanpassing van het eigen risico voor mensen met diabetes. De financiële prikkel, die het eigen risico zou moeten zijn, werkt bij diabetes niet. Want of je veel of weinig gebruik maakt van zorg: het eigen risico maak je op. Wij willen daarom dat de kosten die je standaard voor je diabetes maakt, vrijgesteld worden van het eigen risico. Lees ons voorstel.

Goede voorbeeld

Directeur Olof King is blij met deze steun van DSW. “De politieke partijen zetten nog geen stappen om chronisch zieken via het eigen risico tegemoet te komen. Het is daarom goed dat zorgverzekeraars hun verantwoordelijkheid nemen. Belangrijker nog dan deze verlaging, is dat een grote zorgverzekeraar onderkent dat chronisch zieken ontzien moeten worden. Wij verwachten dat andere zorgverzekeraars dit goede voorbeeld zullen volgen.”

Lees ook

 

 

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen