Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Zo maakten wij in 2018 het verschil

In 2018 bereikte Diabetesvereniging Nederland met 24 ALV-leden, 300 vrijwilligers, 32 medewerkers, bestuur en directie mooie resultaten voor mensen met diabetes. ‘Tegelijkertijd staan we als vereniging voor grote uitdagingen’, schrijft voorzitter Binso Wymenga in het jaarverslag over 2018.

Zo maakten wij in 2018 het verschil

DVN zet zich in voor goede diabeteszorg en een beter leven met diabetes.

6 mooie resultaten in 2018:

1. Na onze jarenlange lobby werd in 2018 bekend dat Flash Glucose Monitoring (FGM), zoals de FreeStyle Libre, voor bepaalde groepen wordt vergoed. Ondertussen blijven we ons verder inzetten voor een bredere vergoeding.

2. We maakten met CBR afspraken voor het verbeteren van hun klantonvriendelijke procedures voor het aanvragen of verlengen van je rijbewijs. Zo is de website van het CBR inmiddels verbeterd voor mensen met diabetes. In 2019 blijven we strijden voor betere procedures.

3. We zorgden dat mensen met diabetes samen met de behandelaar gemakkelijk kunnen kiezen welke bloedglucosemeter het beste bij hen past. Hiervoor ontwikkelden we Keuzehulpbloedglucosemeter.nl.

4. Onze media en online campagnes - met betrouwbare informatie en ervaringsverhalen - werden volop gelezen en gedeeld en sloten dus kennelijk goed aan bij de behoeften van mensen met diabetes.

5. De Klantenservice beantwoordden duizenden vragen van leden en konden hen zo verder helpen in hun leven met diabetes.

6. Tijdens ruim 300 activiteiten door het hele land, vonden onze leden elkaar om kennis op te doen en ervaringen te delen.
 

Uitdaging in 2019

Als DVN staan we voor een grote uitdaging om nog meer mensen aan ons te binden en nog meer voor hen te bereiken. Voorzitter Binso Wymenga schrijft in het voorwoord: “DVN en Diabetes Fonds bundelen de krachten om samen het verschil te maken voor mensen met diabetes. Want dat is waar we voor gaan.”   

Lees meer

Lees verder over hoe wij in 2018 het verschil maakten voor mensen met diabetes in het Jaarverslag 2018.

Terug naar het overzicht

Theme picker

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen