14 november 2017 | Type 1 | Type 2 | Zwanger

Wereld Diabetes Dag: vrouwen en diabetes

Vrouwen, diabetes en het recht op een gezonde toekomst, dat is het thema van Wereld Diabetes Dag op 14 november. Ook DVN zet zich in voor de gezondheid van vrouwen met diabetes, zo hebben we de vergoeding van Continu Glucose Monitoring (RT-CGM) voor vrouwen met een kinderwens gerealiseerd.

 

Zwangerschap

Vrouwen met diabetes kunnen met behulp van een CGM voor hun zwangerschap hun waarden al goed in de gaten houden. Dit is belangrijk voor de gezondheid van zowel moeder als kind. Er zijn ook vrouwen die voor hun zwangerschap geen diabetes hebben, maar dit tijdens hun zwangerschap ontwikkelen (zwangerschapssuiker). Dit treft maar liefst 1 op de 10 vrouwen in Nederland. Gelukkig is zwangerschapsdiabetes goed te behandelen en kun je een gezonde baby krijgen.

Waarom Wereld Diabetes Dag?

Als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld, is deze dag in 1991 geïntroduceerd door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ook in Nederland neemt het aantal mensen met diabetes toe. Als patiëntenorganisatie vinden we het belangrijk dat mensen met diabetes de zorg krijgen die ze verdienen en voluit kunnen leven ondanks hun diabetes. We zetten ons daar elke dag voor in. Niet alleen op Wereld Diabetes Dag.

November diabetesmaand

Deze speciale maand hebben we allerlei activiteiten en acties voor leden en niet-leden met diabetes. Zo organiseren we informatieve bijeenkomsten over voeding, leven met diabetes en nieuwe ontwikkelingen. Maar ook wandelingen, kookworkshops, speel- en klim activiteiten voor kinderen. Bekijk het aanbod bij jou in de buurt!

Nog geen lid van onze vereniging? Als je nu lid wordt, dan krijg je een gezonder leven voordeelpakket! Hierbij krijg je tot wel 43% korting op producten die je op weg helpen naar een gezonder leven met diabetes.

Meer lezen