diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Wereld Diabetes Dag

Vandaag is het Wereld Diabetes Dag! Een dag om begrip te vragen voor diabetes, dit keer met speciale aandacht voor de belangrijke rol van zorgverleners. Deze dag is niet zomaar gekozen; het is de geboortedag van Frederick Banting, die in 1922 samen met Charles Best insuline ontdekte.

Wereld Diabetes Dag

Waarom Wereld Diabetes Dag?

Als reactie op de alarmerende toename van diabetes over de hele wereld, is deze dag in 1991 geïntroduceerd door de Internationale Diabetes Federatie (IDF) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Ook in Nederland neemt het aantal mensen met diabetes toe. Als patiëntenorganisatie vinden we het belangrijk dat mensen met diabetes de zorg krijgen die ze verdienen en voluit kunnen leven ondanks hun diabetes. We zetten ons daar elke dag voor in. Niet alleen op Wereld Diabetes Dag.

Zorgverleners maken het verschil

Diabetesverpleegkundige en andere zorgverleners in het diabetesveld spelen een belangrijke rol in het behandelen van diabetes en het voorkomen van complicaties. Daarom staat dit jaar WDD in het teken van deze belangrijke beroepsgroep.

Omdat zorgverleners zo'n grote rol spelen in het leven van mensen met diabetes, organiseert Diabetesvereniging Nederland (DVN) onder de noemer DiabetesAcademie scholingen voor zorgverleners. Zo delen wij onze expertise en ervaringsdeskundigheid vanuit de blik van mensen met diabetes en dragen wij bij aan goede zorg en voluit leven met diabetes.

Stuur je diabetesverpleegkundige een kaartje

Wil je zelf je diabetesverpleegkundige in het zonnetje zetten om hem of haar te bedanken?  In samenwerking met AstraZeneca is er speciaal voor deze dag een ansichtkaart ontwikkeld om je diabetesverpleegkundige te bedanken. Doe je ook mee? Vraag het kaartje aan.

November diabetesmaand

In november zijn er allerlei initiatieven rondom WDD waar wij bij betrokken zijn. We hebben ze op een rijtje gezet.

Nog geen lid? Op WDD 50 % korting!

Heb jij diabetes en ben je nog geen lid? Word op Wereld Diabetes Dag, 14 november 2020, lid van DVN en profiteer alleen op deze dag van extra voordeel! Ontvang 50% korting op het lidmaatschap en betaal het eerste jaar slechts € 26,70. Daarna wordt dit lidmaatschap automatisch omgezet naar een regulier lidmaatschap (tot wederopzegging).

Verder lezen

 

 

 

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen