diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Vergoeding FSL in combinatie met insulinepomp met RT-CGM functie

Bij Diabetesvereniging Nederland (DVN) kwamen klachten binnen van mensen die werden afgewezen voor een vergoeding omdat zij de FreeStyle Libre (FSL) in combinatie met een insulinepomp met RT-CGM functie gebruiken. Daar komt nu verandering in.

Vergoeding FSL in combinatie met insulinepomp met RT-CGM functie

Eerder dit jaar werd bekend dat mensen met diabetes onder bepaalde voorwaarden de FSL vergoed krijgen van hun zorgverzekeraar.

Mensen met diabetes die een combinatie van een insulinepomp met RT-CGM functie en de FSL gebruiken, kunnen ook aanspraak maken op een vergoeding van de FSL mits zij aan de andere voorwaarden voldoen. DVN is blij met deze beslissing en ziet dit als een stap richting betere zelfzorg.

Nieuw addendum

DVN heeft gesproken met Zorginstituut Nederland (ZIN), zorgverzekeraars en zorgverleners. Het nieuwe addendum van ZIN maakt duidelijk wanneer iemand aanspraak maakt op vergoeding van de FSL. Hierin is ook de insulinepomp met RT-CGM functie opgenomen.

Dit heeft ertoe geleid dat Zorgverzekeraars Nederland (ZN) de voorwaarden voor het aanvragen van de vergoeding van de FSL heeft aangepast.

Afgewezen?

Gebruik jij de FSL in combinatie met een insulinepomp met RT-CGM functie, voldoe jij aan alle voorwaarden maar ben je afgewezen voor een vergoeding? Dan neemt jouw zorgverzekeraar binnenkort contact met je op.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen