Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Tweede Kamer ontvangt petitie glucosesensor

Dinsdag 4 juni zijn de resultaten van de petitie ‘De glucosesensor is geen gadget maar bittere noodzaak’ aangeboden in de Tweede Kamer aan de voorzitter van de commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Tweede Kamer ontvangt petitie glucosesensor

De petitie benadrukt (wederom) het belang van de glucosesensor als hulpmiddel voor mensen met diabetes type 1 voor een betere gezondheid, hogere kwaliteit van leven en minder complicaties.

46.000 handtekeningen

De petitie, gestart door Loes Heijmans-Beek en Orietta Koster, is een van de initiatieven die volgens Diabetesvereniging Nederland (DVN) positief bijdraagt aan de besluitvorming over een bredere vergoeding van glucosesensoren zoals de continu en flash glucosesensoren (CGM en FGM).

Het ministerie ontvangt zo'n 46.000 handtekeningen inclusief wetenschappelijk bewijs én vele verzamelde verhalen van mensen met diabetes type 1artsen en verpleegkundigen. Deze zijn sinds de start van de petitie in april 2019 verzameld.

Positief signaal

“De vergoeding vanuit het basispakket voor iedereen met intensieve insulinetherapie kan wat ons betreft niet snel genoeg worden gerealiseerd. Wij hopen dat de niet te ontkennen ‘schreeuw’ om vergoeding die deze petitie duidelijk maakt, hier aan bijdraagt.

Dat geldt wat ons betreft dus ook voor mensen met diabetes type 2 die een intensieve insulinetherapie volgen. Wij blijven ons hier hard voor maken aan de Rondetafel Diabeteszorg, maar zijn ook blij met andere initiatieven die benadrukken hoe belangrijk dit is voor mensen met diabetes op intensieve insuline-therapie”,  aldus DVN-belangenbehartiger Carin Koning.

Lees ook

In de media

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen