diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Tijd voor MAX in het teken van diabetes

Maandag 8 november staat Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 in het teken van diabetes. Te gast zijn onder anderen Tweede Kamerlid Eva van Esch en Floris Verbeij. Zij vertellen over de impact van diabetes op hun leven. 

Tijd voor MAX in het teken van diabetes

In Tijd voor MAX het verhaal van Kim (36). Ze leeft al 29 jaar met de gevolgen van diabetes type 1. De ziekte zorgt bij haar voor ernstige complicaties, waardoor ze haar baan als politieagent moest opgeven en haar wereld steeds kleiner wordt. Diabetes heeft Kim letterlijk haar vrijheid ontnomen.

Ook Xavi (2) krijgt de diagnose diabetes type 1 als hij 11 maanden oud is. Zijn moeder, Mieke doet er alles aan om zijn bloedwaardes onder controle te houden. Dit betekent een enorme verantwoordelijkheid als ouder. Niets is meer vanzelfsprekend en haar angst voor complicaties is groot.

Prof. dr. Max Nieuwdorp van het Amsterdam UMC doet veelbelovend onderzoek om diabetes type 1 te kunnen afremmen en ernstige complicaties te voorkomen. Grote schommelingen van de bloedsuikerwaarde zijn vaak de oorzaak van ernstig leed. Door het overbrengen van gezonde bacteriën in de darmen van mensen met diabetes, wil hij patiënten een stabielere ziekte geven en daarmee complicaties voorkomen. "Ik ben hier heel erg optimistisch over. Ook omdat ik ervan overtuigd ben dat het onderzoek gaat helpen om de oorzaak van diabetes type 1 beter te begrijpen. Het zal bijdragen aan het oplossen van de puzzel." aldus Nieuwdorp.

Tijd voor MAX
Maandag 8 november om 17.10 uur op NPO 1

Bron: Diabetes Fonds 

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen