diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Terugblik bijeenkomst over diabetes type 1

Ruim 350 aanwezigen waren op de avond voor Wereld Diabetes Dag te gast bij de bijeenkomst over diabetes type 1 in Amersfoort. Een inspirerende bijeenkomst met een mix van wetenschap, laatste ontwikkelingen én persoonlijke verhalen, georganiseerd door Diabetesvereniging Nederland (DVN) in samenwerking met het Diabetes Fonds. Lees het verslag!

Terugblik bijeenkomst over diabetes type 1

In het kort

Tijdens deze avond:

  • vertelde dr. Giesje Nefs, diabetespsycholoog, over haar onderzoek naar de spagaat tussen het zorgen voor je diabetes type 1 en je gewone leven. Een onderzoek dat zich richtte op jongvolwassenen, maar waarin ook volwassenen zich herkennen in de voorbeelden.
  • nam DVN-beleidsadviseur Carin Koning de aanwezigen mee in een verhaal over (bijna) 75 jaar aandacht voor goede diabeteszorg en het voluit kunnen leven met diabetes. De patiëntenorganisatie voor iedereen met diabetes - Diabetesvereniging Nederland – viert in 2020 dit 75-jarig jubileum.
  • stonden ervaringen met en de laatste stand van zaken over de kunstalvleesklier centraal in een verhaal van Robin Koops samen met ervaringsdeskundige Inge Olivier.
  • werden de winnaars van Het Beste Diabetesidee 2019 bekendgemaakt.

Ook blikten we alvast vooruit op de speciale Wereld Diabetes Dag-campagne van DVN en het Diabetes Fonds de volgende dag in Amersfoort. Die dag deelden medewerkers van beide organisaties bloemen met kaartjes uit waarmee je iemand kon laten weten dat je trots bent op hoe hij of zij omgaat met diabetes, of om net als Juba in het filmpje iemand te bedanken voor alle steun bij diabetes. Gasten konden hiervoor tijdens de borrel een bloem ophalen.

Tot slot werd er tijdens de borrel en informatiemarkt uitgebreid doorgepraat en konden de aanwezigen hun vragen kwijt over het leven met diabetes aan de sprekers, ervaringsdeskundigen en medewerkers van DVN en Diabetes Fonds.

Wij kijken terug op een inspirerende avond en bedanken langs deze weg alle sprekers en gasten hartelijk voor jullie aanwezigheid en betrokkenheid!

Lees het verslag

Kon je niet aanwezig zijn maar ben je wel benieuwd wat er deze avond allemaal aan bod is gekomen? Of was je aanwezig maar wil je het programma op onderdelen nog even rustig nalezen? Lees het volledige verslag.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen