Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Op vakantie met diabetes? 5 tips

Diabetes heb je altijd, ook als je op vakantie gaat. Met een goede voorbereiding hoeft dit geen belemmering te zijn en kun je gewoon genieten van je vakantie. Waar moet je aan denken? Lees onze tips!

Op vakantie met diabetes? 5 tips

1. Bereid je voor

Vraag een extra recept aan voor je diabetesbenodigdheden en onderzoek waar je aan je diabeteshulpmiddelen kunt komen. Merknamen kunnen in het buitenland anders zijn dan in Nederland. Zoek daarom de stofnaam van je medicijnen op of zorg voor een medische verklaring. Verzamel internationale telefoonnummers voor het geval dat. Meer lezen.

2. Maak een inpaklijst

Ook onderdeel van een goede voorbereiding en een goed idee als je last minute stress wilt voorkomen: een inpaklijst. Wij deden vast een voorzetje.

3. Sluit een reis- en annuleringsverzekering af

Sluit altijd een reis- en annuleringsverzekering af. Met onze speciale reis- en annuleringsverzekering ben je als lid het hele jaar verzekerd, ook voor eventuele ongevallen.

4. Houd rekening met het weer

Ga je naar een zonnige bestemming? Warmte kan de werkzaamheid van insuline beïnvloeden. Overleg eventueel met je behandelaar over het aanpassen van je dosering voor een dag in de zon. Houd je medicatie koel en drink veel water. Lees meer tips.

5. Bereid je vlucht voor

Ga je vliegen, dan zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. In onderstaande animatie leggen we dit uit zodat je weet waar je aan toe bent.

Goede reis!

Terug naar het overzicht