Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Officiële start onderhandelingsperiode Brexit

Vannacht verlaat het Verenigd Koninkrijk (VK) de Europese Unie (EU). De Brexit is daarmee een feit. Vanaf dat moment start de overgangsfase die loopt tot en met 31 december 2020. Voor burgers en bedrijven verandert er in elk geval tot dat moment vrijwel niets. Dat geldt ook voor geneesmiddelen en hulpmiddelen voor diabetes.

Officiële start onderhandelingsperiode Brexit

Huidige regels blijven in 2020 gelden

Vanaf 1 februari 2019 is er is er sprake van een overgangsperiode. In die periode blijven alle EU-regels en wetten voor het VK gewoon gelden en starten de onderhandelingen over de details van de relatie na 31 december 2020 met het Verenigd Koninkrijk. Pas na deze onderhandelingen komt er meer duidelijkheid over de nieuwe relatie tussen de EU en het VK. 

Geen gevolgen voor diabetesmiddelen

Als het gaat om de beschikbaarheid en kosten van geneesmiddelen en hulpmiddelen voor mensen met diabetes, hebben het ministerie van Volksgezondheid en Sport (VWS), fabrikanten en leveranciers al veel (voorbereidend) werk verzet. Op basis van inventarisaties zijn de nodige acties genomen en procedures aangepast. Voor mensen met diabetes verandert er op dit moment nog niks.

Mochten de onderhandelingen over de Brexit problemen opleveren en hierdoor bijvoorbeeld een situatie ontstaan die gevolgen heeft voor de import van diabetesmiddelen vanuit het VK, dan zitten de betrokken partijen er bovenop. Diabetesvereniging Nederland volgt dit natuurlijk op de voet.

Lees meer

Mogelijke gevolgen Brexit voor levering van medicatie en hulpmiddelen (DVN nieuwsbericht 28-10-209)

 

Terug naar het overzicht

Help je mee voor bredere vergoedingen?Want voluit leven is voor iedereen van belang.
WORD LID