diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Nog 5 dagen tot Wereld Diabetes Dag

Zaterdag 14 november 2020 is het Wereld Diabetes Dag. Een dag om aandacht en begrip te vragen voor diabetes. Als je diabetes hebt, ben je 24 uur per dag, 7 dagen per week bezig met (o.a.) voeding, beweging, stress, slaap en je medicatie. Zoveel impact heeft diabetes op je leven!

Nog 5 dagen tot Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag (WDD) bestaat sinds 1991 en is in het leven geroepen door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) omdat men zich steeds meer zorgen maakte over het toenemende aantal mensen met diabetes.

1,2 miljoen mensen met diabetes

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziektes in Nederland. Al 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en daar komen wekelijks 1.200 mensen bij. Daarvan heeft 9 op de 10 mensen diabetes type 2.

Zorgverleners maken het verschil!

Leven met diabetes is voor iedereen anders, maar diabetes heeft altijd invloed op je leven. Diabeteszorgverleners spelen een belangrijke rol in het voorkomen van complicaties en het behandelen van diabetes. Daarom staat WDD dit jaar in het teken van diabetesverpleegkundigen en andere diabeteszorgverleners. 

Wat doet DVN?

DVN zet zich in voor de belangen van alle mensen met diabetes: jong en oud, diabetes type 1 en type 2, MODY, LADA en zwangerschapsdiabetes. Dit doen we op verschillende gebieden: van betere voetzorg tot zorgverzekeringen. Ook organiseren we activiteiten voor mensen met diabetes zoals (online) diabetescafés over gezonde leefstijl.

Initiatieven

Stuur je diabetesverpleegkundige een kaartje en doe mee aan de challenge #denkaandiabetes. Lees alles over deze en andere initiatieven rondom WDD waar wij bij betrokken zijn.

Speciale actie

Als je lid wordt op Wereld Diabetes Dag profiteer je van extra voordeel! Houd onze website, nieuwsbrief en sociale media in de gaten voor de speciale ledenactie rondom Wereld Diabetes Dag.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen