11 september 2018 | Type 1 | Type 2 | Zwanger

Nieuw: Zorgwijzer diabetes en zwangerschap

Heb je diabetes en wil je zwanger worden? Dan is een goede voorbereiding essentieel voor de gezondheid van je kindje en jezelf. Of als er tijdens je zwangerschap diabetes wordt ontdekt (zwangerschapsdiabetes), komen er veel nieuwe dingen op je af. In de Zorgwijzer diabetes en zwangerschap van Diabetesvereniging Nederland vind je alle informatie over zorg die nodig is tijdens je zwangerschap.

 

Diabetes is een ‘doe-het-zelf'-ziekte: het meeste werk moet je zelf doen. Gelukkig sta je er niet alleen voor maar vorm je een team met je zorgverleners. In de herziene uitgave van de Zorgwijzer diabetes en zwangerschap lees je met wie je te maken krijgt, wat zij doen en welke controles je mag verwachten zodat je weet waar je aan toe bent.

Een wegwijzer met antwoorden op veel vragen, checklists, tips en een zorgplan om al je afspraken in vast te leggen.

Diabeteszorg in Nederland

In de meeste ziekenhuizen in Nederland is de diabeteszorg goed georganiseerd. Toch kun je ontevreden zijn over de zorg die je krijgt. In de zorgwijzer lees je wat je daaraan kunt doen en welke instanties je kunnen helpen als het anders loopt dan je verwacht.

Jouw steun bij een goede zwangerschap

De zorgwijzer is een uitgave van Diabetesvereniging Nederland in samenwerking met "Nederlandse Diabetesfederatie". Wij willen dat je kunt rekenen op de zorg die je verdient en nodig hebt. We hopen dat de zorgwijzer iedereen met diabetes die zwanger is (of wil worden) steunt en dat dit hulpmiddel bijdraagt aan een goede zwangerschap.

De herziene Zorgwijzer diabetes en zwangerschap is mede mogelijk gemaakt door een financiering uit de Stichting Kwaliteitsgelden Patiënten Consumenten (SKPC) binnen het programma Kwaliteit, Inzicht en Doelmatigheid in de medische specialistische Zorg (KIDZ).

Lees ook