diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Meld uw huidirritatie bij gebruik Omnipod

Op DiabetesTrefpunt.nl krijgt DVN meldingen van mensen die allergische huidreacties krijgen van de Omnipod. DVN heeft vanwege deze meldingen over huidirritatie contact opgenomen met Ypsomed, de Nederlandse leverancier van de Omnipod.

De Omnipod is een draadloze insulinepomp die direct op de huid zit en waarbij geen aparte infuusset met slangetje nodig is. Bij navraag over de huidirritaties bij Ypsomed blijkt dat ook zij de laatste tijd meldingen hebben ontvangen van Omnipod-gebruikers. Ypsomed roept hun gebruikers met deze problemen op om zich bij hen te melden. Heeft u als Omnipod-gebruiker last van huidirritatie? Geef dan duidelijk door om welke klachten het gaat, met podnummer en een duidelijke foto.

Wat gebeurt er met de melding?

Alle meldingen worden door Ypsomed via hun hoofdkantoor in Zwitserland doorgestuurd naar fabrikant Insulet. Op dit moment wordt uitgebreid onderzoek gedaan om vast te stellen wat de specifieke oorzaak is van de irritatieverschijnselen. Door fabrikant Insulet is namelijk geen product- of productiewijziging doorgevoerd. Er wordt daarom samengewerkt met het bedrijf dat de pleister voor de OmniPod levert, om de oorzaak van het probleem te achterhalen. Zodra zij meer weten, wordt DVN over de uitkomsten van dit onderzoek geïnformeerd.

Wat kunt u in de tussentijd aan de huidirritatie doen?

De tips om huidirritatie te voorkomen:
• rouleer de aanbrengplekken, plaats de pleister niet steeds op dezelfde plek
• gebruik zonodig Cavilon spray of Tegaderm. Beide producten vormen een laag tussen de huid en de pleister.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen