9 maart 2018 | Hulpmiddelen | Flash Glucose Monitoring

Maatregelen tegen leveringsproblemen FreeStyle Libre

Vanwege een toename in de vraag naar de FreeStyle Libre, is de voorraad sensoren in Europa gedaald. Als gevolg hiervan kan de levering van je FreeStyle Libre vertraagd zijn. Om de situatie te verbeteren heeft Abbott Diabetes Care een aantal maatregelen genomen.

 

De vertraging heeft onder andere te maken met eerder dan verwachte goedkeuringen en vergoedingen in verschillende landen. Abbott vergroot daarom hun productiecapaciteit, om zo het aantal sensoren te vergroten.

Op deze manier willen zij ervoor zorgen dat sensoren op tijd worden geleverd. Zij verwachten dat de situatie daarmee rond de zomer is opgelost.

Wat betekent het voor jou?

Vanaf 9 maart kun je maximaal 2 sensoren per order bestellen. Daarnaast vragen zij om je bestelling te beperken tot eens per 25 dagen, zodat zo veel mogelijk mensen met diabetes toegang blijven houden tot het product.

Hoe komen ze jou hierin tegemoet?

Zij nemen de verzendkosten van de volgende bestelling na 25 dagen voor hun rekening. De 25 dagen gaan in nadat je de twee sensoren hebt besteld. Het aanbod van gratis verzending wordt automatisch herhaald als de daaropvolgende bestelling weer na 25 dagen wordt geplaatst, totdat de vertragingen zijn opgelost.

Ga je toch voor de zomer op vakantie en moet je daarom eerder een bestelling plaatsen? Dan betaal je de extra verzendkosten van de bestelling die binnen 25 dagen gedaan wordt.

Wat vindt DVN

Vorige zomer hebben wij meerdere malen contact gehad met Abbott, omdat mensen veel te lang in onzekerheid zaten over de levering van de FreeStyle Libre-sensoren. Zeker gezien de vakantieperiode zorgde dat voor veel ongemak.

Dit willen wij dit jaar niet nog eens meemaken. Mensen moeten niet zonder sensoren komen te zitten. Sinds maandag 19 maart ontvangen we veel leveringsproblemen bij Abbott met de FSL. DVN heeft hierover onmiddelijk contact opgenomen met de directie van Abbott en hebben onze onvrede geuit. We houden je op de hoogte van hun reactie en maatregelen.

Heb je problemen met de levering van de FreeStyle Libre en moet je te lang wachten? Laat het ons weten.