diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Leveringsproblemen, heb jij er ook zo genoeg van?

Het was een mooi bericht begin augustus: van bloedglucosemeter wisselen mag alleen na instemming van jou en je arts. Zorgverzekeraars kunnen je niet zomaar opschepen met een bloedglucosemeter die niet bij je past. Jij en jouw hoofdbehandelaar blijven aan zet. Maar dan moeten jouw hulpmiddelen natuurlijk wel leverbaar zijn.

Leveringsproblemen, heb jij er ook zo genoeg van?

Deze zomer hadden we als Diabetesvereniging Nederland de handen vol aan problemen van hulpmiddelenleveranciers. Mogelijk heb jij er ook last van gehad, want het was bij verschillende fabrikanten raak. Hierbij de stand van zaken op dit moment.

Ascensia

Fabrikant Ascensia heeft de levering niet op orde na de overgang naar een nieuw magazijn. De bevoorrading van leveranciers heeft hierdoor vorige week vertraging opgelopen. Gebruikers van teststrips van de merken Contour, Contour Next en Contour TS kunnen te maken krijgen met vertraagde levering. Ascensia meldt dat de leveringen naar de leveranciers op donderdag 14 september weer zijn opgestart.

Abbott

Eerder deze zomer namen we meerdere malen contact op met Abbott, omdat mensen veel te lang in onzekerheid zaten over de levering van de FreeStyle Libre-sensoren. Zeker gezien de vakantietijd zorgde dat voor veel ongemak.

Medtronic

Ook fabrikant Medtronic had problemen, met de Enlite sensoren van hun Continue Glucose Monitoring-systeem (CGM-systeem). Vanwege de beperkte beschikbaarheid levert Medtronic alleen nog aan bestaande gebruikers. Zij kunnen wel te maken krijgen met langere levertijden. We houden dit in de gaten en hebben hierover contact met de directie van Medtronic.

Onacceptabel

We maken ons al langer zorgen en vinden dat problemen met diabeteshulpmiddelen te vaak voorkomen. Hulpmiddelen zijn voor mensen met diabetes geen gadget, maar van levensbelang. Leveringsproblemen kunnen en willen wij niet accepteren. We willen dat tijdige levering van hulpmiddelen vanzelfsprekend is voor alle partijen. Hierover zijn we in onderhandeling met zorgverzekeraars, fabrikanten en de politiek.

Op de hoogte blijven?

Volg onze updates op Facebook.

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen