diabeteszorg

Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee

Leveringsproblemen Enlite sensoren Medtronic duperen gebruikers

Fabrikant Medtronic maakte bekend dat hun Enlite sensoren voorlopig beperkt beschikbaar zijn. Zij wijten dat aan de toegenomen vraag naar deze sensoren. Vanwege de beperkte beschikbaarheid levert Medtronic alleen nog aan bestaande gebruikers. Zij kunnen wel te maken krijgen met langere levertijden.  

Leveringsproblemen Enlite sensoren Medtronic duperen gebruikers

Enlite sensoren zijn onderdeel van het Continue Glucose Monitoring-systeem (CGM-systeem) van Medtronic. Ze worden gebruikt in combinatie met Medtronics insulinepompen: MiniMed Veo, MiniMed 640G, Guardian Connect en iPro.

Vertragingen

Medtronic verklaart de toegenomen vraag naar sensoren door nieuwe vergoedingssystemen in Europese landen en een groeiende bekendheid van de voordelen van CGM. De fabrikant kiest ervoor om alleen nog te leveren aan bestaande gebruikers. Zij kunnen te maken krijgen met vertragingen in de verzending van bestelde sensoren. Medtronic verwacht dat de leveringsproblemen tot begin 2018 aanhouden. Tot dat moment kunnen geen nieuwe patiënten starten met de sensor.

Last

“Medtronic heeft zijn zaakjes duidelijk niet op orde. Nieuwe patiënten zijn de dupe, maar het is zelfs de vraag of de bestaande patiënten geen last gaan ondervinden. Wij hebben onze kritiek gedeeld met de Europese directie van het bedrijf”, zegt directeur Olof King van de Diabetesvereniging.

Alternatief

Voor nieuwe gebruikers van sensoren, zoals vrouwen met diabetes die zwanger worden, kan dit een urgent probleem zijn. We adviseren hen na te denken over een alternatief, dus sensoren van een andere fabrikant. Bespreek dit ook met je arts.

Maatregelen

Om in de toekomst voldoende sensoren te kunnen leveren, heeft Medtronic maatregelen genomen om de productie te verhogen. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en worden door Medtronic op de hoogte gehouden van de voortgang.

Gebruik jij Medtronic Enlite sensoren en heb je vragen over dit bericht? Neem op werkdagen contact op met Medtronic via 0800 342 23 38.

Lees ook

Welke systemen voor Continu Glucose Monitoring (CGM) zijn er op de markt?

Terug naar het overzicht

Met anderen praten over hulpmiddelenwant diabetes heb je niet alleen